Румен Петков: Изборите за кмет на "Младост" са пред провал

OFFNews 10 октомври 2016 в 14:05 3197 0

За предстоящ провал на изборите за кмет на столичния район "Младост" предупреди зам.-председателят на АБВ Румен Петков. Той определи като главен виновник за хаоса в частичния кметски вот президентът Росен Плевнелиев, който насрочи избори 3 в 1 за района. 

Няколко неща будят много сериозно безпокойство у нас от гледна точка на организацията, подготовката и провеждането на тези избори, обясни Петков. Президентът Плевнелиев за съжаление прояви нихилизъм, да не кажа омраза към жителите на „Младост“, като насрочи изборите на 6 ноември. ЦИК пък реши, че вместо 125 секции, в район „Младост“ ще има 250. До 2 октомври трябваше да са ясно разписани местата на СИК от Столична община и те да са предоставени в Общинската избирателна комисия. Изпратен е един набор от места, главно в училища, в които са изредени секциите. Първо не е решен въпросът дали двете секции ще бъдат в едно помещение. Нали разбирате, изключителния изборен ентусиазъм, който ще обземе жителите на район „Младост“, ако за президент и за референдум гласуват на първия етаж на училището, а за кмет на четвъртия“, коментира Петков.

„СО участва волно или неволно в саботирането на изборния процес за кмет на район „Младост“. Ако секциите са в едно помещение, каквото и да е то - ще имаме по 20 души постоянно пребиваващи в него. Хората няма да имат даже въздух, представете си работната атмосфера, след 4 часа членовете на СИК ще бъдат неадекватни, коментира Петков. 

По думите му и в двата случая губещи са гражданите. „Не на последно място продължава да виси въпросът кой и как отпечатва бюлетините“, посочи той и обясни, че е публична кореспонденцията между ЦИК и СО, където те продължават да се замерят с препоръки.

Създаването на този хаос допълнително води до отвращение в българските граждани“, коментира Румен Петков. Според него не може в Изборния кодекс да пише, че гласуването е задължително и същевременно да се предприемат всички действия то да се възпрепятства. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!