Quantcast

Станишев: Фашизмът още е жив

Винаги ще идваме на паметника на съветската армия, твърди соцлидерът

OFFNews Последна промяна на 09 май 2014 в 16:39 6502 31

Tрябва винаги да помним, че фашистката идеология е жива и затова сме тук - като предупреждение, заяви председателят на БСП Сергей Станишев при поднасянето на цветя пред паметника на съветската армия.

Искам да поздравя всички ветерани от Втората световна война и да отдам почитта на парламентарната група на Коалиция за България към загиналите в най-голямата битка срещу „кафявата чума” през 40-те години на двадесети век, каза Станишев.

Паметта им е жива за всички нас, защото този, който не помни своята история, няма бъдеще, затова днес, на девети май, цялата парламентарна група на левицата е тук, пред този паметник, за да почетем всички, които са загинали и всички, които са се борили срещу нацизма, каза още той.

Лидерът на БСП подчерта, че за него този празник е и дълбоко личен, защото неговият дядо е воювал в тази война, а неговият баща е бил български антифашист и "това е в кръвта ми и тази мисъл е в моето сърце".

Днес на девети май отново съм тук, тук са и моите колеги от БСП и партиите на Коалиция за България, и винаги на този ден ще бъдем на този паметник, каза още той.

Станишев заяви, че в тези трудни седмици виждаме една неестествена ситуация - два братски народа - руският и украинският преживяват тежка криза.

Това не е естествено състояние и искам да заявя ясно: БСП ще бъде политическата сила, която ще отстоява диалога и политическото решение за преодоляване на тази криза. Ние сме против насилието, заяви Станишев.

Той коментира, че всички сме видели ужасни гледки от Одеса - омраза и насилие, което БСП осъжда категорично и се противопоставяме на него.

Соцлидерът подчерта, че ще работи за това България да бъде мост за решаването на тази криза, да бъде инструмент на политическия диалог, защото има три основни позиции, които БСП отстоява и в парламента.

По думите му първата позиция е за политическо решение на кризата, която изисква диалог, който не се получава чрез заплахи, ескалация на говорене и действия, не става и чрез икономически санкции.

Като втора такава той посочи позицията против икономически санкции спрямо Русия, защото те вредят на България и в крайна сметка отслабват Европа. "Имаме своята отговорност като политическа сила, а България като държава да гарантира мира, спокойствието, нормалния живот и връзките на българите живеещи в Украйна. Това са трите принципа, които ще отстояваме от тук нататък. Това трябва да се знае от българското общество", категоричен бе той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.05 2014 в 15:01

https://pbs.twimg.com/media/BnHSZMOCEAERvCH.jpg
Във Виена паметникът на съветските войски е боядисан в цветовете на знамето на Украйна. мин на външните работи на рф протестира от кметството на Виена не коментират.


кой викаше тука, че австрийците едва ли не благоговеят пред паметника на ватенките?

10.05 2014 в 11:02

Винаги ще идваме на паметника на съветската армия, твърди соцлидерът Станишев.

Ау-уу-ууу, ми той същински реаниматор бе! Остава да каже, че и той ще носи прожекторчета и ще си прожектира голи снимки на пачетника като тях!

Трябва незабавно да се обадя на Моника. Това момче трябва да бъде вразумено немедленно. Как го е изтървала... Ох-хх-ххх дали да не звънна и на Ути? Той организира сега някакви партита по къщите на новодомците. Да им направи едно с много пелмени и чилийско вино... Направо не знам как да им помогна, а много искам! Все пак с Моника се знаем още от времето когато беше с чичко Йосиф, приятел на дядо ми, играеха заедно сантасе.

10.05 2014 в 10:47

Комунизъм = фашизъм

10.05 2014 в 01:20

Защо комунистите се страхуват да произнесат оригиналното название на нацизма - национал-СОЦИАЛИЗЪМ ! Това е партията на Хитлер . Фашистка е партията на Мусолини.
Дали някой от тях може да обясни каква е разликата между Сталин и Хитлер. Предимството на Хитлер е, че не е заграбил частната собственост.

10.05 2014 в 01:09

Защо комунистите се страхуват да произнесат оригиналното название на нацизма - национал-СОЦИАЛИЗЪМ ! Това е партията на Хитлер . Фашистка е партията на Мусолини.
Дали някой от тях може да обясни каква е разликата между Сталин и Хитлер. Предимството на Хитлер е, че не е заграбил частната собственост.

10.05 2014 в 01:03

Защо всички комунисти се страхуват да произнесат оригиналното название на нацизма - национал-СОЦИАЛИЗЪМ.
Това е партията на Хитлер. Фашистка е партията на Мусолини.Трудно могат да обяснят каква е разликата между Хитлер и Сталин. Предимството на Хитлер е, че не е заграбил частната собственост.

09.05 2014 в 23:37

Ех, бедни ми бедни, Серьожа....
И фашизмът е жив, и .... квот и да се сетиш. Квот се е родило, за добро или зло - имало е причина. За всичко се отнася. И орисниците ти Сталин,Ленин, Димитров - също.
Помниш ли маите? Не маноловите ами ония с края на света.
Тях ги "дъвчат" още, въпреки,че са дъст ту дъст. Живи ли са? Живи са.
Та тъй и с фашизма, комунизма, сталинизма, маоизма и всички други изми.
Историята не се убива. Тя може да ни убие. Мен и теб де.
Би ли казал сега и веднага - жив е комунизма, от твойта камбанарийка, п"ъ"рдон, от твойта хартиена кула?

09.05 2014 в 23:24

Да на днешни про фашистки митинг на БСП, те си напомнят, че още са живи....

Не е като да няма нужда. Повечето хора са над 70 годишни.

Ама наистина е срамно тия плакати със Сталин след 10-ки хиляди избити българи.....

09.05 2014 в 23:16

Ако Жельо Желев се събуди и Милен Цветков му даде думата,Желев като види Станишев, също ще се съгласи,че фашизма се настанява у нас.

09.05 2014 в 23:11

Четох за основните принципи на фашизма. Много ми прилича на концепцията ГРОБ... Само дето БГ не е Германия и няма готови пари за харчене.