''Синя България'': Държавата да осигури истинска грижа на нуждаещите се, а не да финансира привилегии за малцинства и сдружения

OFFNews 28 май 2024 в 10:19 726 0

Синя България

Снимка Синя България

Държавата не може да фаворизира отделни групи, малцинства или сдружения със специални права и социални привилегии за сметка на равнопоставеността на всички, казват от "Синя България".

Просперитетът на нацията и на всеки индивид са резултат на усилията на всички нейни граждани, а не от действията на държавата. Синя България ще работи за налагане на нов консервативен социален модел, който ще осигурява справедливо разпределение на данъчните тежести, базова социална солидарност и условия за развитие на личната креативност и инициатива, в условията на конкуренция. Просперитетът на нацията и на всеки индивид са резултат на усилията на всички нейни граждани, а не от действията на държавата.

Държавата не може да фаворизира отделни групи, малцинства или сдружения със специални права и социални привилегии за сметка на равнопоставеността на всички.

Разхитителната лява социална политика на разпределяне на директни социални плащания “на калпак” не само не успява да бъде адекватна помощ и да доведе до повишаване на благосъстоянието, на истински нуждаещите се, но води до допълнително на маргинализираните на големи групи (предимно в големите ромски гета) , като ги държи извън пазара на труда и от процеса на създаване на блага. Оставени от държавата без препитание и доходи, те биват включени в много вериги, които захранват голямата политическа корупция и тежката организирана престъпност за милиарди.

Синя България, ще прекъсне този порочен кръг чрез истинска, дясна социална политика с истинска грижа за нуждаещите се.

Ще спрем директните социални плащания “на калпак”. Всички социални помощи за здрави работоспособни хора се заменят със заплащане за положен труд чрез субсидирана заетост. Отказът от полагане на труд от трудоспособни хора не трябва да се стимулира чрез социални плащания от нашите данъци.

Ще създадем програми за социално подпомагане на хората, които наистина се нуждаят от подкрепа - хората с трайна невъзможност да работят поради заболяване или възраст.

За тези хора ще има достатъчно средства, за да се гарантира достоен социален живот, за тях и за семействата им.

Децата са богатството и бъдещето на България и тяхното благосъстояние трябва да стои в центъра на всички политики. Семейството е естествената форма за отглеждане и възпитание на децата, а едно богато и проспериращо общество може да съществува само тогава, когато има здрави и грижовни семейства. Затова ние поставяме подкрепата на семействата и децата в основата на социалната политика на държавата. Основните цели, към които ще бъде насочена семейната политика, са икономическа стабилност на семействата, съвместимост между семеен и професионален живот и добър живот за децата и инвестиции в тяхното развитие.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    За и против Гей парада