Сигнал, че БСП влага бюлетини в "Трета възраст" без разрешението на вестника

OFFNews 23 май 2014 в 18:58 7780 10

Снимката, публикувана във фейсбук страницата на Ранобудните студенти - Пловдив

Сигнал, че БСП влага бюлетини във вестник "Трета възраст" публикуваха на фейсбук-страницата си Ранобудните студенти - Пловдив.

От редакцията на "Трета възраст" веднага реагираха остро и заявиха, че не са предоставяли право на нито една политическа партия, а още повече на БСП, да използва вестника им за разпространение на агитационни материали.

Репортери на вестника се свързаха с фейсбук страницата и помолиха за повече информация - къде е забелязано това, на коя сергия се е продавал броя и коя е разпространителската фирма. Вестникът разпространи и призив във Фейсбук читателите да изпратят снимки и веднага да сигнализират, ако забележат подобно нещо.

На публикуваната от Ранобудните студенти снимка се вижда бюлетина, попълнена в квадратчето на БСП. От кадъра обаче не личи дали е вложена във вестник.

"Трета възраст" е най-големият пенсионерски вестник. Седмичният му тираж превишава общия тираж на всичко останали пенсионерски вестници, взети заедно, а продажбите му са двойно по-големи от продажбите на всички всекидневници взети заедно.

Въпреки интереса от много политически сили обаче, редакцията на вестника е отказала да разпространява агитационни материали с аргумента, че читателят си купува вестник, а не торбичка с брошурки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!