Ръководството на ВМРО подаде оставка

Александра Маркарян 15 ноември 2021 в 15:06 3373 1

Красимир Каракачанов

Снимка БТА/Асен Тонев, архив

Красимир Каракачанов

Ръководството на ВМРО подаде оставка след слабите резултати от изборите на 14 ноември.

При 75.69% обработени секционни протоколи ВМРО печели 1% на парламентарния вот. На президентския двойката Милен Михов - Мария Цветкова получават 0.46%. Оставките идват и на фона на арестувания кмет от ВМРО със списъци с избиратели и пари в деня на вота.

"Благодарим за подкрепата на истинските български родолюбци, които избраха ВМРО. Благодарим за подкрепата в тежката политическа, икономическа и здравна обстановка.

След анализ на изборните резултати ръководството на ВМРО, в лицето на Изпълнителния комитет, взе решение да подаде оставка и да свика Организационен съвет, с цел подготовка и свикване на конгрес на ПП „ВМРО – Българско национално движение“. Задача на този конгрес ще бъде да вземе решения за бъдещето на Организацията и да избере ново ръководство.

Оставаме верни на българската национална кауза. Призоваваме българските политически партии, представени в Народното събрание, да не отстъпват от защитата на българските интереси в Македония. Кауза, която ние ще продължим да браним с цената на всичко.

Да живее България!

България над всичко!" - се казва в съобщението по повод взетото решение.

Съставът на Националния изпълнителен комитет е:

Красимир Каракачанов – председател;

Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов, Атанас Стоянов и Милен Михов - заместник-председатели;

Юлиан Ангелов – организационен секретар;

Султанка Петрова, Красимир Богданов, Борис Вангелов, Георги Дракалиев, Васил Христов, Антон Андонов, Александър Сиди, Йордан Йорданов, Карлос Контрера, Калин Поповски - членове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!