Проверяваме къде да гласуваме по телефон, онлайн и със sms

OFFNews Последна промяна на 18 април 2014 в 16:08 10849 2

ГРАО напомня, че справки за гласуването могат да бъдат правени и със SMS. Проверка на данните в избирателните списъци ще може да се извършва и онлайн. 

Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" към Министерство на регионалното развитие напомня, че всеки, който има право да гласува, може да провери своите данни в избирателните списъци и да се информира за избирателната си секция и място на гласуване с изпращане на SMS на номер 18429.

Цената на SMS e 25 стотинки без ДДС. В текста на SMS се изписват единствено десетте цифри на ЕГН. Системата връща SMS с номера и адреса на избирателната секция за въведения ЕГН. 

Интернет сайтът grao.bg/elections/ също предоставя възможност на българските граждани да проверят своите данни в избирателните списъци и да се информират за избирателната си секция и място на гласуване.

Проверка на данните може да се направи и на телефон 0800 1 4726 - безплатно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18.04 2014 в 21:00

Ама тези 25 stinkies (както се шегуваше един познат с паричната ни едЕница) ние ли ги плащаме, или ги плащат на нас. И колко СМС-а може да се изпратят? И как съобщават освен къде, за кого да се гласува?

18.04 2014 в 19:36

Ако имаше електронно гласуване, щеше да е по-лесно за всички.