Протестните партии трябва да имат самостоятелно мнозинство, иначе няма реформи

OFFNews 16 юни 2021 в 08:10 2007 1

Снимка Архив

Трети избори за България са лош вариант. Те биха довели до проблеми и нестабилности и не трябва да се стига до такава опция. Потенциалът на протестните партии сами да имат мнозинство е голям е достатъчно голям.

„Демократична България” има пълен шанс да измести БСП от третото място. Протестният вот е като вулкан и не може да бъде измерен, заяви Мартин Димитров от ДБ по Нова тв. 

Според него се очаква рекорден вот от чужбина. Ако се намали купуването на гласове - защото тези, които искат да купуват гласове ще саботират машинното гласуване, партиите на протеста могат да спечелят изборите, добави Димитров.

Нашите разминавания с ДПС са драматични. Те са част от проблема и като такъв не могат да бъдат част от управлението. Грешно е да се правят сметки сега за подкрепа, каза Димитров. Важните реформи няма да могат да се случат, ако партиите на протеста нямат самостоятелно мнозинство, категоричен бе той. 

България има сериозен репутационен проблем със санкциите по закона "Магнитски". Минимумът, който може да се направи, е държавата да не работи с тези лица. Бездействието, което имаше години наред, започва да се преодолява, но яснота все още няма, каза Димитров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови