Проф. Герджиков: 25% са преодолими, но ако не успея на балотажа, ще се върна като преподавател в СУ

Ако можех да върна времето назад, щях да изляза по-рано, защото всеки ден ни помага. Скъсяваме разликата с по 1/2 процент на три дни, обясни той

OFFNews 16 ноември 2021 в 09:15 10606 4

Ако не успея на балотажа в неделя, ще се върна като преподавател в Софийския университет. Дали пак ще съм ректор е отделна тема, това ще се обсъди в СУ. 

Това заяви кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет, проф. Анастас Герджиков по БНТ. Той ще се изправи срещу Румен Радев на втория тур на президентските избори на 21 ноември. Резултатът след вота преди ден е 49,45% за Радев и 22,85% за Герджиков при 99,51% обработени протоколи. 

Постигнахме главната си цел да има балотаж, това е важно. Но не сме доволни, че разликата продължава да е голяма. Тези 25-26 процента могат да се преодолеят, поради много фактори.  Всички партии, които издигнаха кандидати за президент - бяхме общо 23, предполагам, че не са доволни от президента Румен Радев и няма логика да подкрепят него на втория тур. 

По думите му това е мажоритарен избор и трябва да се сравнят качествата за президент. Призовавам всички граждани да гласуват за нас с Невяна Митева, без значение от партийните им пристрастия, каза още проф. Герджиков. 

"Аз не познавам г-н Мустафа Карадайъ, никога не съм го виждал, твърдението на г-жа Цветислава Гълъбова е лъжа и е абсурдно. Бих се видял с всяка политическа сила, която ни предложи подкрепа", допълни проф. Анастас Герджиков. Не очаквах, че толкова ключов член на ИК на Радев може да манипулира така, досега мислех, че той не участва в компроматите срещу мен, заяви още кандидатът за президент. 

Ако можех да върна времето назад, щях да изляза по-рано, защото всеки ден ни помага. Скъсяваме разликата с по половин процент на три дни, обясни още Герджиков. 

Той призова Румен Радев да покаже текста на проекта си за конституционни промени, които предлага, особено тази част, засягаща правата на президента.

Очевидно е, че промяна трябва да има. Всички хора са убедени, че г-н Радев е начело на тази промяна, което според мен не е така, категоричен бе проф. Анастас Герджиков. 

По думите му зеленият сертификат не е трябвало да се въвежда прибързано и изведнъж, защото принуждава хората да се ваксинират и това е проблем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!