Повече стажове в туризма обещаха Фандъкова и Георгиев

Юлиана Ончева 30 май 2024 в 09:08 276 0

Георги Георгиев

Снимка Фейсбук на Фандъкова

Запазване на 9% ДДС в туризма, по-лесни процедури за достъп до пазара на труда на работници от трети страни и създаване на нов бранд „България“ съвместно с туристическия бранш са част от ангажиментите, които поемаме пред представителите на сектора. 

Това написа бившият кмет на София и кандидат за депутат Йорданка Фандъкова след среща с над 250 представители на туристическия бранш, ресторантьорството и туроператорски организации. 

Добра професионална подготовка и повече стажове за младите хора, които учат в професионалните гимназии по туризъм и студентите, е друг ангажимент към туризма. 

Българските предприемачи и работодатели очакват от нас да сложим край на политическата криза, в която държавните органи стават още по-инертни и допълнително затрудняват бизнеса, подчерта Георги Георгиев, в момента зам.-председател на СОС, включил се в надпреварата за следващото НС. 

Приехме и задачата да възстановим работата по европейските програми, които дават достъп до финансиране за техноголично обновление, инвестиции в мощности и в подготовка на кадри за българската икономика, допълни той. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх