Николай Хаджигенов: Гледайте на нас като на политически трън в петата на корупционното множество в парламента

OFFNews 07 юни 2024 в 16:12 1116 0

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов

Снимка Ние Идваме

Арман Бабикян и Николай Хаджигенов от Ние Идваме

Гледайте на нас като на политически трън в петата на корупционното множество в парламента. Точно това ще бъдем. Правили сме го в двата кратки парламента, сега ще го направим за трети път, заяви Николай Хаджигенов от НИЕ ИДВАМЕ.

„НИЕ ИДВАМЕ, защото има нужда някой да се изправи срещу корупцията, но не просто на думи и не просто да си сложи нещо в джоба. Носим същата енергия, същия този бяс, който събори Борисов и Певски. Носим го отново, защото има нужда от него“, категоричен бе Николай Хаджигенов.

Опозицията е форма на управление. Щом не си първи, оставаш в опозиция. „Какво значи "Трябваше да направим нещо". Те още не са стигнали дотам, че опозицията може да управлява“, коментира от своя страна Арман Бабикян по повод форматът на управление на последното редовно правителство. При нас има достатъчно ярки и добре изградени професионални фигури, които са с 20 години по-млади от нас. Това е следващото поколение. Тези хора сами застанаха до нас, ние не сме ги издирвали. „Половината ни водачи на листи са безпартийни. Това са същите граждани от протестите, които бяха там и които искаха да си върнат демокрацията, свободата и справедливостта в България“, подчерта Арман Бабикян.

Спечелването на мнозинство на Балканите и в Източна Европа е опасно, допълни Хаджигенов и даде пример с Унгария. „Борисов също - хем той никога не е имал мнозинство, а винаги е управлявал с помощта на златни и не знам си какви пръсти. Демокрацията се е израждала от такъв модел. „Трябва да израснем демократично, правово, да бъдем свободни в главите си на първо място и чак тогава ще сме готови за някакво друго мнозинство. Слава Богу, следващите 50 години няма да има такива мнозинства, никъде в Европа най-вероятно“, коментира още той.

Позицията ни за Украйна е много ясна и то още от 2014 г., когато протестирахме пред руското посолство срещу анексирането на Крим. Тогава имаше един огромен транспарант, 10 - 15 души и много стари обувки, които трябваше да излязат от окупираната територия, напомни Арман Бабикян. „Подкрепата за Украйна трябва да продължи. Няма смисъл президента Радев да ми говори за мир, защото било лошо да изпращаме оръжие, защото иначе той ще излезе един университетски военолюбец, който е завършил школи в Съединените щати и кара военен, а не селскостопански самолет“.

Въпрос за изпращане на войски от България няма и никога не е поставян. Трябва да се справим с плашилата: „Русия и други конкурентни клъстери на влияние правят така, че Европа става много уязвима. Не може да прилича на дебела госпожа, на която СОТ-а ѝ го плаща друг - в случая Вашингтон. Трябва да се научим сами да си плащаме СОТ-а и Европа е достатъчно богата, за да може да го направи. Остава да стане и достатъчно организирана“, подчерта Арман Бабикян. По думите му в листите на НИЕ ИДВАМЕ има достатъчно качествени хора, които да изпратим в Брюксел и в националния парламент. Те под никаква форма няма да приличат на Главчев и на Борисов, повярвайте ми!“, категоричен бе още той.

Николай Хаджигенов призова хората да мислят преди да гласуват. „Не гласувайте партийно и не вярвайте на никого. Мислете предварително и ако някой ви е лъгъл, прескочете го! Задайте си само три въпроса за кандидатите - знае ли, може ли, стиска ли му? Ако някой отговор е не, значи това не е вашият човек. Намерете вашия човек!“, заключиха Хаджигенов и Бабикян от НИЕ ИДВАМЕ.

Избори 2024 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх