'Не е въпросът защо ПП са отлели вот от нас, а защо не сме направили достатъчно добра кампания'

Йорданка Веселинова 14 ноември 2021 в 20:36 7456 0

"Не бих казал, че е провал, защото в следващия парламент ще можем да работим за приоритетите, които си поставихме."

Това коментира за първите резултати от парламентарните избори съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов.

Той заяви пред БНТ, че връщането на Делян Пеевски в листите на ДПС е довело до допълнително финансиране за кампанията Движението за права и свободи и това се е отразило и на резултата им.

Съпредседателят на ДБ изтъкна, че голяма част от избирателите на дясното обединение са избрали "Продължаваме промяната":

Не е въпросът защо те са отлели вот от нас, а защо ние не сме си направили достатъчно добра кампания.

Иванов все пак поздрави "Продължаваме промяната", които по думите му са били приети като носител на промяната. Той отбеляза, че при всички положения формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще е мандатоносител, което е и възможност за съставянето на правителство и поставянето на ГЕРБ и ДПС в изолация в 47-ото НС.

По-късно пред бТВ той коментира, че въпреки удовлетворителен резултат, в следващия парламент ДБ ще е в позиция да налага дневния ред. Иванов за пореден път акцентира, че под никаква форма ДБ няма да подкрепи управление с ГЕРБ, независимо от това каква ще е кандидатурата им за премиер. Той допълни, че това няма да се случи и ако от партията на Борисов предложат Лозан Панов за министър-председател.

Той не изключи възможността за обща парламентарна група с "Продължаваме промяната". Иванов беше категоричен, че е важно да има правителство, което да промени имиджа на България.

"Има много работа да се върши", заяви той.

Той коментира още, че ДБ ще реши в следващите дни кой от двамата кандидати за "Дондуков" 2 да подкрепи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови