Местан иска касиране на изборите и затвор за Валери Симеонов

Дава на съд Михаил Константинов

OFFNews 28 март 2017 в 13:51 10112 11

ДОСТ не признава проведените избори за честни и прозрачни и иска касирането им. Ще сезираме Конституционния съд чрез главния прокурор Сотир Цацаров, заяви лидерът Лютви Местан. От партията настояват още за незабавни нови избори.  

Лютви Местан е подготвил и сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за случилото се по границата в навечерието на изборите. "Искам пълно разследване на онова, което не само българската общественост, но и много хора извън граница видяха чрез средствата за масова информация - грозната картина на българската граница, упражнено насилие с цел препятстване на конституционното право за упражняване на глас и признанието, че е образувана престъпна група", коментира Местан. 

"Вчера по една от националните медии Валери Симеонов призна, че успял да организира група, в която влизат още БСП и ГЕРБ, която е упражнила натиск върху ЦИК да приеме противоконституционно, дискриминационно решение, с което въведе задължение българските граждани собственоръчно, пред комисията, без чужда помощ да попълват декларации, че няма да гласуват на друго място", посочи Местан. Той прочете член 169 от НК, който предвижда до 8 г. затвор. 

Така на практика беше въведен образователен ценз за грамотност, коментира лидерът на ДОСТ. Местан обяви, че Обединени патриоти "безчинствали" на границата, упражнявайки физическо насилие върху български граждани, които идвали в родината си, за да осъществят конституционното си право на глас и да изпълнят задължението си по Изборен кодекс да гласуват. "Хващането на тези беззащитни хора, в това число и беззащитни жени, и блъскането им обратно към Турция, попречването да влязат свободно в родината си, изцяло покрива състава на престъплението по чл. 167 от НК, което се наказва с лишаване от свобода до 3 години", коментира Местан. 

Местан ще заведе дело срещу проф. Михаил Константинов заради твърдението му: "Тука се наляха милиони лева. Купуването на гласове е с чудовищни размери - до 100 евро на глас" по адрес на ДОСТ. "Всеки, който твърди подобно нещо, ще се срещне с мен в българския съд", каза Местан и припомни, че вече е осъдил за 681 лв. Божидар Димитров, заради твърдението му, че е турски шпионин. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9012

11

Mihail Petrov

29.03 2017 в 00:05

След като наМестан ще ми чете НК, както дяволът - евангелието, нека му цитирам и чл.1 ал(2) от Конституцията на Република България:
"Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция."
Или казано по друг начин - народът има ПЪЛНОТО ПРАВО да защитава Родината си по всякакъв начин, който гарантира Нейната неприкосновеност.
И нека агент Павел погледне и малко по-надолу до чл.11 ал(4):
"Не могат да се образуват политически партии на етническа, расова или верска основа, както и партии, които си поставят за цел насилствено завземане на държавната власт."
Или казано по друг начин - може да върви на м@м@ си в гъ34 в Анадола!!!

11986

9

trotoar

28.03 2017 в 17:45

абе, тука в този сайт 80% само рязани бургии май.., хахаха, срам за offnews !

10372

8

elbarbudo

28.03 2017 в 16:15

Марш към турция да въртиш ибрика на шефа си!

7506

7

Съвсем правилно! Който не спазва закона - в кауша!

Иначе всеки Динко и Калинко ще си разиграва коня както му скимне...

15614

3

OTBPAT

28.03 2017 в 15:04

Попитали професор по математика:
- Ще гласувате ли на предстоящите избори?
- Не, разбира се. Имам си по-важни занимания – отвърнал той.
- Но защо? Това е ваш граждански дълг! Вие сте обществено значима личност!
- Знаете ли – отвърнал ученият, - аз съм математик и изчислих, че вероятността моят глас да повлияе на нещо, е близка до нулата.
- Но какво ще стане, ако всички се покажат такива „умници” като вас? Изборите ще пропаднат!
- Знаете ли... аз съм математик. И изчислих, че вероятността в нашата страна да се намерят толкова много умни хора също клони към нулата!...

29216

2

Лопе де Вега

28.03 2017 в 14:41

Агент Павел проверява работата на нашто родно правосъдие. Да съди и Волен и агент Иван - нали са си биз-бизе тримата с Варели. Не е лошо и да покаже как се финансира партията му и от кого. Подозирам, че доста торби бели меджидии са изсипани там. Колкото до блокадите - отдавна и поне пет-шест пъти съм си казал мнението. Без бой!

Поздрав!