Лиляна Павлова за оставка на кабинета: Човек не се отказва на полувремето

OFFNews 10 ноември 2016 в 10:05 4733 9

Лиляна Павлова

Снимка БГНЕС/Архив

Лиляна Павлова

Бойко Бориов няма да подаде оставката на правителството преди втория тур на изборите. А и съвсем не е сигурно, че кандидатката на ГЕРБ за президент Цецка Цачева ще ги загуби. Това увери регионалният министър Лиляна Павлова в студиото на Нова тв тази сутрин.

"Не абдикираш по средата на мача, в средата на играта.

Нищо още не е загубено. Аз съм оптимист. Вярвам, че това, което правим, е правилно. Вярвам, че колкото и грешки да сме направили, правим добро. Вървим в правилна посока", каза Павлова.

Въпросът за оставката беше повдигнат в контекста на думата, която Борисов даде преди изборите - че ако Цачева изгуби президентските избори на първия тур, ще подаде оставката на правителството. След като това стана факт и се оказа, че фаворит за поста е подкрепеният от БСП ген. Румен Радев, Борисов заяви, че ще подаде оставка, ако Цачева загуби и балотажа.

След като призна, че управляващи са правили грешки и е сегашният вот вероятно е израз на недоволството на хората, Павлова заяви, че ако резултатът и от втория тур е в полза на ген. Радев, кабинетът на ГЕРБ ще си отиде:

"Да, явно трябва да анализираме къде още трябва да променим програмата, защото може би нещо не се харесва на нашите избиратели, на българските граждани, за които работим - не ги делим на леви и десни. Но ако в крайна сметка не получим подкрепа на втория тур, това трябва да е решението".

По повод нелепите твърдения за страшни последствия при изборна загуба на Цачева Павлова увери, че не става въпрос за плашене на хората и Апокалипсис. За ГЕРБ не било проблем за изгубят изборите, но въпросът бил принципен.

"Ако хората подкрепят червена България и левите политики, които нашият опонент предлага, ние наистина трябва да поемем отговорността, че в десните политики, които предлагаме - това, за което работи правителството, очевидно нещо не е достатъчно, очевидно няма подкрепа и ако това е така, ние трябва да си тръгнем достойно, да поемем тази отговорност. Но нека да видим", каза тя.

Павлова увери, че Цачева е най-подготвеният кандидат за президентския пост, по призна, че ù "липсва харизма" и че по-слабият ù резултат вероятно се дължи и на факта, че не е давала популистки обещания по време на предизборната си кампания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11719

9

Краси

10.11 2016 в 15:34

Абе вие не разбрахте ли, че не искаме ШРЕК за президент?
И за генерала не сме заритали, но поне изглежда по-добре и е доста по-образован.

14344

5

Nibble

10.11 2016 в 11:17

"За ГЕРБ не било проблем за изгубят изборите, но въпросът бил принципен.".... комунистически КОПЕЛЕТА и принципи и ДОСТОИНСТВО...??? Дървено желязо - това е пояснение за по-простите (герберастите).

14469

4

случайно прочетох

10.11 2016 в 10:52

“ Вярвам, че колкото и грешки да сме направили, правим добро. Вървим в правилна посока", каза Павлова.“

Нямаме нужда от пътища за еднократна употреба, също и винетки по 100лв, също и билетче за 1,60лв, за да покриваме транспорта на циганите!

И Лиле, престани да плюскаш!

Оставка!

77927

2

El Commandante

10.11 2016 в 10:16

Всичките прасета на мезета!

Аре, сдавай и са уволнявай и заминавай в дебелариума на Др.Емилова, че ми писнА от твойте паласки по телевизията...
 
X

Подкастът на OFFNews