Кунева в Русе: България трябва е съосновател на Европейския енергиен съюз

ОFFNews Последна промяна на 06 май 2014 в 15:50 2918 3

Кунева поднася цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Снимка РБ-пресцентър

България трябва да стане съосновател на Енергийния съюз на Европа. За това ще се борим като евродепутати в ЕП, заяви водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева, която заедно с лидерите на коалицията гостува в Русе на празника на града.

Това означава поне 30 % по-ниска цена на тока и газа в България, както и сигурност за индустрията и домакинствата, посочи Кунева.

Реформаторите са за това Европейският съюз да е солидарен към всички страни членки, а България да се възползва по-активно от членството си. Общият енергиен съюз ще даде независимост на доставките на газ за България, както и договаряне през общия европейски пазар, в който има 500 млн.потребители, добави тя.
По думите й Реформаторският блок ще постави акцент в работата си в Европарламента и върху това през европейските проекти да се откриват работни места, а оценката им у нас да преминава през заетостта, която
създават в България. Според Кунева при това управление на БСП безработните в страната са стигнали 420 хиляди души, а ефективни мерки за намаляване на безработицата не се предприемат. 

Светослав Малинов, който е втори в листата на РБ, добави, че Европа поема по нов път, но БСП и Станишев
ограбват европейското бъдеще и докато са на власт, ще има бедност и беззаконие. Реформаторският блок е решението за България и съвсем скоро Блокът ще управлява страната, каза още той.

Не днешния празник на Българската армия Меглена Кунева и Светослав Малинов поднесоха венец и цветя пред
паметника на загиналите в Сръбско-българската война в Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.05 2014 в 13:38

До 01: И Пръчкова да се казва, какво от това?!? Не гледай как се казва или се е казвала, а какво прави, говори и действа, защото изобщо не са много политиците в БГ, които имат нейните ерудиция, интелект и възможности за правилна ориентация в ЕП и структурите на ЕС, изобщо! Симпатизант съм на ДСБ, но ще се обърна към другите такива: ако толкова много не харесвате г-жа Кунева, гласувайте именно за нея, за да отиде в Брюксел, защото ако там отиде Малинов / чийто положителни качества в никакъв случай не са по-малки от нейните/, тя ще остане тук като депутат в парламента и ще трябва да й се радвате ката ден!

07.05 2014 в 10:34

Червената кукувица мадам "yes" e специалист по унищожение на общи блага в замяна на нейния солиден финансов просперитет. Блазе на ЕС, ако хора като нея бъдат допуснати на пушечен изстрел до нещо, което трябва да се създава.

06.05 2014 в 23:28

Пръмова, моля ви се.
Госпожата е г-жа Пръмова.
Щом е толкоз "европейски" политик, да каже как се казва и защо си крие името.
Или да не настояваме пред български политици да имат доблест. Те тази дума не са я и чували.