Кунева в Русе: България трябва е съосновател на Европейския енергиен съюз

ОFFNews 06 май 2014 в 15:50 3306 3

Кунева поднася цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

Снимка РБ-пресцентър

Кунева поднася цветя пред паметника на загиналите в Сръбско-българската война.

България трябва да стане съосновател на Енергийния съюз на Европа. За това ще се борим като евродепутати в ЕП, заяви водачът на листата на Реформаторския блок Меглена Кунева, която заедно с лидерите на коалицията гостува в Русе на празника на града.

Това означава поне 30 % по-ниска цена на тока и газа в България, както и сигурност за индустрията и домакинствата, посочи Кунева.

Реформаторите са за това Европейският съюз да е солидарен към всички страни членки, а България да се възползва по-активно от членството си. Общият енергиен съюз ще даде независимост на доставките на газ за България, както и договаряне през общия европейски пазар, в който има 500 млн.потребители, добави тя.
По думите й Реформаторският блок ще постави акцент в работата си в Европарламента и върху това през европейските проекти да се откриват работни места, а оценката им у нас да преминава през заетостта, която
създават в България. Според Кунева при това управление на БСП безработните в страната са стигнали 420 хиляди души, а ефективни мерки за намаляване на безработицата не се предприемат. 

Светослав Малинов, който е втори в листата на РБ, добави, че Европа поема по нов път, но БСП и Станишев
ограбват европейското бъдеще и докато са на власт, ще има бедност и беззаконие. Реформаторският блок е решението за България и съвсем скоро Блокът ще управлява страната, каза още той.

Не днешния празник на Българската армия Меглена Кунева и Светослав Малинов поднесоха венец и цветя пред
паметника на загиналите в Сръбско-българската война в Русе.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!