Кирил Петков: След изборите ще се свържем и с Нинова, и със Слави Трифонов

Рени Петрова 22 октомври 2021 в 21:03 5525 5

"Продължаваме промяната" ще се свърже за разговори след изборите и с лидера на БСП Корнелия Нинова, и със Слави Трифонов. 

Това стана ясно от интервю на съпредседателя на "Продължаваме промяната" Кирил Петков със Сашо Диков. 

На въпрос дали би преговарял с БСП или "Има такъв народ" за евентуална коалиция и мнозинство, ако "Продължаваме промяната" и партиите на протеста не съберат 121 депутати, Петков отговори положително. Той обясни, че би работил с хора от БСП като Янаки Стоилов (министър на правосъдието - бел. ред.)

"Държим максимална комуникация с хора, в които вярваме. Тази сутрин например говорих с Мика Зайкова, тя беше човекът, който идваше в министерството да ми помага", каза още той.

Бившият министър на икономиката допълни, че трябва да се говори с всички, защото "нямаме право да го играем на его и на наши хора. Не може да има още едно служебно правителство".

"Ако мога да дам една препоръка на Слави - Мика Зайкова да я включат в ръководната позиция в партията. Тя може да даде ниво на компетентност, което на всички ни трябва. Не съм правил опити да говоря с Трифонов, но мисля, че Зайкова ще е каналът, по който да направим този разговор", подчерта той. 

Относно думите на Кирил Петков, че е готов да стане министър-председател, както и че би "дал" правосъдното министерство на "Демократична България", а Лозан Панов го вижда като главен прокурор, съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че това е било "гаф". 

"Исках да кажа кои са хората, които имат най-голям капацитет в моите очи за тези позиции. Хората едва ли не си помислиха, че раздавам позиции преди изборите. Не съм арогантен, не ни интересуват позиции. В следващата коалиция всеки един от хората трябва да се е доказал наистина професионално. Ние няма да имаме лист от хора, които да кажем, че са нашите министри, а това ще са нашите капацитети", заяви още Петков. 

По думите му не трябва да се избират "наши" и "ваши", а най-смислените хора: "По никакъв начин не копнея за никакви постове, копнея да съм 121-я депутат след изборите - един от депутатите, готови за промяната". 

На въпрос вярно ли е, че Ицо Хазарта е загубил пари, за да поведе листата в 25 МИР София, Петков отговори, че има респект към него и наистина рапърът е трябвало да пренебрегне шоуто в бТВ, спонсорски договори и потенциални концерти. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" обясни, че Ицо Хазарта му е казал: "Имам отговорност и аз. Пука ми за моите деца. Ще го направя".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1580

5

Bace7

23.10 2021 в 10:45

Лъжко и Кокорчо бяха осветени като доказани шмекери, които за 3 месеца успяха с шуробаджанашка схема да цунат към 28млн, осребрявайки властови позиции. Не мога да повярвам, че ще има достатъчно главанаци, които да ги изберат за период от 4 години, защото тогава ще източат минимум 448млн лв!

8005

4

Евгени Ставрев

23.10 2021 в 06:26

vas_sashka , цялото ОПГ на , ге"Р"п , сърп и чук е за бай Ставри . А колоната трябва да води баМкянския любовник на Мата Хари .