Карадайъ: ДПС когото и да подкрепи, ще го подкрепи с условия, а не безусловно

OFFNews 11 юли 2021 в 22:11 1802 0

Снимка Архив - БТА

"Ниската избирателна активност е вследствие на периода, в който се провеждат изборите, не е много типичен, а от друга страна - на машинното гласуване", заяви на пресконференция председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Според него ниската избирателна активност се дължи още и на "ролята на служебния кабинет в изборния процес".

Той заяви още: "На предишните избори имахме 10,5%, сега имаме около 11%, тоест запазваме относителния си дял." 

"През последните 12 години ние бяхме единствените, които призовавахме за диалог и нормалност в политиката", твърди Карадайъ. Той допълни, че "моделът "стани да седна" не е промяна на модела ГЕРБ. Промяната е възстановяване на нормалността и възстановяване на държавността." 

"ДПС когото и да подкрепи, ще го подкрепи с условия, а не безусловно". Сред условията на партията Карадайъ посочи, че държавните институции не трябва да влизат в ролята на  "бухалка срещу бизнеса, срещу български граждани и срещу партийни опоненти", както и "ясна програма за ускорено икономическо развитие на страната на база приоритетите на ЕС".

Според лидера на ДПС темата за подкрепата за Делян Пеевски "не е тема, която ни е попречила", въпреки че "някои хора се опитаха да използват тази тема като инструмент на изборите".

Според Карадайъ провеждането на нови избори е възможно, щом като това "не противоречи на законите на физиката, а щом като не противоречи на законите на физиката, значи всичко е възможно".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови