Хаджигенов избра да е депутат от София, Мария Капон влиза в НС от Пловдив

Виктор Лилов няма да е народен представител

OFFNews 09 април 2021 в 14:32 4433 0

Снимка Архив

Съпредседателят на "Изправи се! Мутри, вън!" Николай Хаджигенов избра да е депутат от 25 МИР - София. От Пловдив в парламента влиза Мария Капон (Единна народна партия), която бе втора в пловдивската листа на коалицията. 

Народен представител от столицата става и Валентина Василева - Филаделфевс, лидер на ЕНП, която е на второ място в 25 МИР в листата на "Изправи се! Мутри вън".

Така Виктор Лилов, бивш председател на партия ДЕОС, остава извън следващото Народно събрание. Той бе на трето място и можеше да стане депутат, само ако Хаджигенов влезе в НС от Пловдив.  

Бих искал да информирам всички, които ми пишат на лични, че не влизам в 45-ото НС като депутат. Това не означава, че съм се отказал да подкрепям хората, с които бях рамо до рамо на протестите. Целта е ясна - демонтаж на механизмите, чрез които олигархията овладя държавата. Участието в НС не е самоцел. Избирателите са дали ясен мандат на хората, влезли в 45-ото НС и те трябва много внимателно да инвестират получения кредит на доверие, за да се реализира задачата, дадена от избирателите на народните избраници, написа Лилов във фейсбук. 

В социалната мрежа съобщи решението си и Николай Хаджигенов. А Мария Капон коментира: "Той казва, че Пловдив има нова придобивка. И това е един мандат в повече, въпреки че не е реален, а е формален, но ние двамата ще имаме приемни, всичко ще правим заедно и той ще остане депутат от Пловдив". 

Мария Капон изрази увереност, че въпреки вчерашния спор между Хаджигенов и другия съпредседател Мая Манолова, парламентарна група на "Изправи се! Мутри, вън!" ще бъде съставена. "Не само ще има, със сигурност ще работя за силна, ефективна парламентарна група, дори да е за един ден. Няма никакво значение, защото нас от избори не ни е страх, но аз ще работя да има най-силната парламентарна група, независимо колко народни представители има! Бъдете убедени, ще ви изненадаме!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика