Герджиков призна загубата: Ще намерим начин да продължим. Гласът на избирателите ни ще се чува

Йорданка Веселинова 21 ноември 2021 в 20:26 3415 1

Снимка Архив

След 32 години хората не вярват на никого, заяви на първия си брифинг след загубата на балотажа проф. Анастас Герджиков. 

Според него е нормално хората да не повярват на ново лице като него.

"Честито на победителите. Всички се надяваме, че за доброто на българските граждани през следващите 5 години ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози", каза още той.

Ще намерим начин да продължим. Гласът на избирателите ни ще продължи да се чува, заяви Герджиков, но уточни, че няма да влиза в политиката и се връща в СУ.

Той изтъкна, че се е кандидатирал за президент заради репресиите, нарушенията на Конституцията, кризите и разединението в обществото.

Той разкритикува опонента си, който по време на кампанията го е обвързвал с партии. По думите му това не е дебат, а изнасяне на неверни твърдения:

"Цялата кампания на Радев и на неговия инициативен комитет се градеше върху това да ме обвърже с някоя партия", твърди Герджиков.

"Целият държавен апарат работеше за действащия президент", заяви още той и допълни, че вътрешният министър Бойко Рашков се е държал като говорител на щаба на Радев. 

Герджиков твърди, че слабият му резултат до голяма степен се дължи на акцията на МВР в СУ в последните дни от предизборната кампания. Той заяви, че твърденията за авансови плащания в СУ са инсинуации.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки