Даниел Митов: За Радев суверенитетът не означава нищо

OFFNews 07 ноември 2016 в 18:57 10850 10

Снимка БГНЕС

"За Румен Радев суверенитетът на една държава не означава нищо. Предупреждавам ви, ще си изберем втори Първанов". Това каза в ефира на БНТ външният министър Даниел Митов като коментар за резултатите от президентския вот.

"България е изправена през избор, но очевидно някои политически сили за пореден път се опитват да подкрепят политики, които ще ни върнат с 20 години назад", каза Митов.

Външният министър смята за скандално мнението на Радев относно Крим и че генералът уважавал изхода от референдума там.

"Ако Радев говори такива неща, то той ще може да отвори врати за неспазване на международното право , дори тук у нас може да има ефект", предупреди Митов.

Споре него Радев е опакован в "НАТО-вска обвивка", но "всички знаят", че той е ляв кандидат.

Митов вярва, че Цачева е по-подготвена от Радев за президентския пост.

"Какво знаем за Радев? Нищо! В следващия мандат на президента трябва да се направят важни съдебни назначения, той с каква експертиза ще го направи", запита се Митов.

Според него БСП не са поискали оставката на кабинета, защото не са готови за избори.

"Всички хора трябва да си дадат сметка дали искаме да платим цената на политическата нестабилност. Аз вярвам, че българската десница е готова и резултатите го показват", каза още Митов.

Относно вота в чужбина дипломат номер 1 каза, че очаквал опашките и затрудненото гласуване.

"Знаехме, че това ще се случи. За това е нужно електронно гласуване, гласуване по пощата и да се превърне в практика предврарителното гласуване, каза външният министър.

За финал Митов изрази спокойствие за балотажа в чужбина и че този път ще мине по-спокойно и без такива опашки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12124

11

Калина

07.11 2016 в 21:51

Ха..ха..и този е от групата на смехурковците, начело със станишков!

17156

7

aviatora

07.11 2016 в 20:53

Радев е един достоен български летец изстребител и генерал, а не една тьотка, чиновничка, която може да крои на Боко тариката схемите и далаверите. За теб пък да не говорим къв си само пи.

20696

6

Новак

07.11 2016 в 20:35

Точно този ли суек ще говори за независимост?!
Сега вече ще се види какви малоумни страхливци ни управляват. Единствен Томислав Дончев се държа достойно, всичко друго е неописуема паплач, вкопчена във властта като пиявица.

63994

2

Red or Dead

07.11 2016 в 19:45

Днес беше ЕДИН......ПРЕКРАСЕН ЕСЕНЕН ДЕН.....СЕДМО НОЕМВРИ....Крайцера Аврора.....отново оживя, този път под вещите ръце на един........ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ....И НАЙ-ВЕЧЕ.......ИСТИНСКИ МЪЖ, доказа го още снощи когато затапи ПОДОБАВАЩО булонката на Баце.......

Офф, колкото и статии да пишете и преписвате..........БЪЛГАРСКИЯ народ ви пусна по пързалката........надявам се ТОЗИ път.....ЗАВИНАГИ.....Йончев, помниш ли преди броени дни какво написах, а ти “разбираемо“ го изтри, не за сефте, апропо,.....аз ти казах, коментарите все още имаш възможност да ги триеш...СУБЕКТИВНО, НО.......ИСТИНАТА.....НЕ МОЖЕШ.....Е, ВИДОВ ДЕН ЩЕ ДОЙДЕ СЛЕД......ШЕСТ.....ДНИ.....би било добре ако в средата на седмицата за увертюра, ТРЪМП навре и килъритУ на кучето в ауспуха......ДАЙ БОЖЕ..........