Бареков поздрави с SMS-и за 24 май... на латиница (снимки)

Николаос Цитиридис Последна промяна на 24 май 2014 в 14:57 10771 38

Снимка OFFNews

Гражданско сдружение "България без цензура" е разпратило SMS-и с поздрав за 24 май на латиница, съобщиха читатели на OFFNews, които изпратиха и снимки на получените съобщения, подписани от "BAREKOV".

В деня за размисъл преди изборите утре, съобщения са получили единствено абонатите на мобилния оператор "Виваком"

SMS-ът на "Barekov" не представлява агитационен материал, тъй като е подписан и от Гражданско сдружение "ББЦ", които на практика не се явяват на избори. 

OFFNews потърси за коментар Николай Бареков, за да потвърди или отрече авторството на съобщенията, но той не отговаряше на мобилния си телефон. 

Ето и как изглеждат самите SMS-и, изпратени от стационарен номер 02 273 568: 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.05 2014 в 23:00

Учител съм, филолог, не подкрепям въпросното съобщение, но по повод изказването на един човек:
"Съжелявам, но сега прочетох съобщението внимателно. Та един човек занимаващ се както се изрази с Български език, най малкото което трябва да знае е официално приетата транскрибция на българските букви...
Например:
Я се изписва не Ia ами Ya
Ж се изписва не J ами Zh"
Това се нарича ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ, а не транскрипция, защото за транскрипцията се използват средни скоби ["> и знаци както от латинската, така и от гръцката азбука. Това, което имате предвид за ZH, YA, пр., се нарича ТРАНСЛИТЕРАЦИЯ, защото никъде на табелите и други не слагат надписа, изписан с латински знаци в "[">" И си оправете правописа, това са думи от латински език и не боравете с езикови термини, които не познавате...
Последно: пише се съжалявам, а не "съжЕлявам"... пунктуацията я оставям на страна...

25.05 2014 в 11:32

Съжелявам, но сега прочетох съобщението внимателно. Та един човек занимаващ се както се изрази с Български език, най малкото което трябва да знае е официално приетата транскрибция на българските букви...
Например:
Я се изписва не Ia ами Ya
Ж се изписва не J ами Zh

Казва му се фонетична транскрибция и е приета преди не по малко от 14 години ОФИЦИАЛНО, когато започна кампанията с подмяната на личните документи.
Ако един чужденец се помъчи да произнесе написаното по този начин, вярвайте ми ще бъде доста смешно това което ще излезне от устата му..

Та така г-н Литеро.... каквото си.

25.05 2014 в 08:47

10% са откровените олигофрени. Останалите са цигани, крепостни селяни, крепостни граждани и червени бабички. Цветът на нацията е зад граница, затова се саботира референдума за изборните правила.

25.05 2014 в 01:24

Жалко, че номера посочен горе не съществува... Как щях по цяла нощ да звъня..

24.05 2014 в 23:50

Ако се изпрати SMS с текст "Спомнете си Костинброд" ще се брои ли за агитация?

24.05 2014 в 23:07

И аз съм на вивател , но не съм получил такъв смс...т.е не е цялата мрежа . Телефоните/Данните на определени хора ,най-вероятно в Сф са изтекли от някой офис и няма да е трудно са е проверят по регистрациите от кой точно. Естествено разследване няма да има...

24.05 2014 в 21:52

Здравейте,
Бих желала да подам сигнал за нарушение на чл. 182, ал. 4 от Изборния кодекс.
Казвам се ...... от гр. ...., абонат съм на мобилен оператор "Виваком" и днес, 24.05.2014 година в .... ч. получих текстово съобщение ot BAREKOV, със следния текст: "Chestit praznik na bulgarskite slovo i duh! Grajdansko sdrujenie "Bulgaria bez cenzura" Vi chestiti nai-svetlia bulgarski praznik."
Моля за предприемане на необходимите действия и прилагане на чл. 480, ал. 2 от Изборния кодекс. При необходимост ще предоставя, като доказателство полученото текстово съобщение.

24.05 2014 в 21:39

За протокола "безпартиен"
За техническата част, някога вашият мобилен оператор да ви е пратил смс на кирилица? , не. Не, че защитавам нещо някого. Ама пак от мухата направихте слон.
Работя в оператор, смс-ите се пишат задулжително така за да не излезе някоя случаина псувня на ченгелчета, ма нищо лафете си празните приказки.

24.05 2014 в 20:28

10%... :) оптимист!!! Минимум 60% олигофрени.

24.05 2014 в 20:23

Прав е англичанина за констатацията,че "българите сме най-тъпия народ."Някой сигурно и с право ще се засегнат от тази безпардона констатация,но кажете ми:Кой гласува за комунистите вече 25 години,кой доведе Царя и му подари имоти за милиони,кой възкачи на трона бившия пожарникар,КОЙ адже ба в момента издига на пиедестала Дудука без да се замисля откъде този несретник има МИЛИОНИ за предизборната агитация??Въпроси,въпроси на които никой не дава разумни отговори.Имайте предвид,че кандидата за мин. председател на България (Дудука)прави репетиция за предстоящите Парламентарни Избори!И нищо чудно ако след година наистина тъпия бълг.народ го възкачи на престола,за да продължи безвремието българско и несретното ни съществуване!!!