Quantcast

Българите в чужбина имат 3 дни да подадат заявления за гласуване

OFFNews Последна промяна на 07 септември 2014 в 09:42 2400 2

Българите зад границата имат още 3 дни срок - до 9 септември, за да подадат заявление за гласуване извън България.

Заявлението трябва да бъде подписано и предадено лично в дипломатическото или консулското представителство в държавата, в която живеят. В случай на невъзможност в пощата на дипломатическите служби може да бъде оставено писмо с повече от едно индивидуално заявление, както и по електронен път на интернет страницата на Централната избирателна комисия (ЦИК).

В документа задължително се посочват имената по паспорт, лична карта или военна карта (само за военнослужещите), единният граждански номер (ЕГН), постоянният адрес в България и населеното място, в което избирателят иска да гласува.

За разкриването на секция в чужбина са нужни поне 20 заявления за населените места, в които има дипломатически мисии на България, в останалите трябват 40 заявления.

Ако през последните 5 години в някое населено място е имало секция, в която да са гласували повече от 100 избиратели, там автоматично тя се образува отново. Ако ръководителите на дипломатическите служби преценят, секции могат да се откриват и на други места. До 13 септември ЦИК трябва да определи местата в държавите, в които ще се може да се гласува.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.09 2014 в 11:27

Да живееш в мечти, не лошо...но не е и много добре:)) Бойко нали управлява без дпс, какво стана? Цъфнахме и вързахме. Свикнали сме винаги други да са ни винивни, за това и няма да се оправим.

07.09 2014 в 10:00

Браво на Близнашки,

Отрязаха 50 000 гласа от Турция! Браво. Сега министър Бакалов да пусне МВР по циганските секции, да ангажират и ДАНС и да им отрежат и отттам 60 000 купени цигански гласа. И... големия "Сокол" Доган може да падне и под 300 000 гласа и българите като излязат масово на изборите - независимо за кого ще гласуват любимото ДПС може да падне и под 5%. И ще престане да бъде брокер в българския политически живот. Което всички нормални българи желаем. Следва правителство и тотална чистка на неграмотните депесари от държавната администрация и ще почнем да ставаме държава.