България избира депутати за 43 Народно събрание

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2014 в 07:06 3321 1

В 6.00 часа тази сутрин започнаха предсрочните парламентарни избори, в които за близо година и половина българите за втори път избират парламент.

На изборите участват 18 партии, 7 коалиции и 5-ма независими кандидати. 6 875 199 са записаните лица в избирателните списъци в страната, а разкритите избирателни секции в България са общо 11 434. Рекорден брой избирателни секции зад граница беше регистран тази година за първи път - 427 в 59 държави, като най-голяма част от секциите е в Турция - 136 секции, в 85 населени места.

17 429 са регистрираните наблюдатели на изборите от 39 неправителствени организации. 69 са регистрираните наблюдатели от международни организации. Експериментално машинно гласуване ще има в 300 секции в 5 избирателни района.

Началото на изборния ден започна без проблеми. От ЦИК съобщиха, че в страната няма неотворени секции, както и няма сигнали за неявили се членове на комисии. ЦИК е взела решение секциите в Южния избирателен район да започнат работа по-рано – в 05:00 часа. От 10:00 часа ще се подава информация за избирателната активност на територията на страната. В момента се реагира само на сигнали за затруднения, свързани със секциите.

Ако все още не сте проверили адреса и номера на избирателната си секция за предсрочните парламентарни избори, можете да направите това на интернет страницата на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“.

На страницата на ГРАО можете да направите справка по ЕГН или по адрес.

Ако искате да гласувате машинно, трябва да знаете, че вотът от него не се зачита и за това ще трябва да пуснете и бюлетина в избирателната урна. 

За сигурността на изборите ще се грижат 11 500 полицаи в страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.10 2014 в 08:05

Стотици автобуси пристигнаха вчера в Хасково и Кърджали, хиляди турци, които не знаят и една дума на български ще определят нашата съдба. Къде беше лъжецът Бареков, който в типичния си лъжлив стил отново говореше врели некипели, че щял да блокира границата. Дойде преди 5 дни на К. Андреево с 30 цигани и лумпени платени от него, позавъртя се 1 час да го снимат камерите и се изнесе като п....ня от гащи. Българи, приятели, интелигентни хора, ако не искате пак да псувате и да се ядосвате, че ДПС преяждат с власт, просто излезте и гласувайте. Само така ще отрежете пътя на ДПС към властта, а не с ПиАр акциите на, които си прави Бареков.