Walltopia изгради най-големия център за катерене в света в Инсбрук (видео)

OFFNews 07 юли 2017 в 15:01 17149 0

Българската компания Walltopia, която е най-големият производител на стени за катерене в света, създаде най-големия център за практикуване на отвесния спорт в австрийския град Инсбрук.

Уникалното съоръжение е разположено на площ от 5826 квадратни метра, а идеята е там да се провеждат световните първенства по катерене.

Целият процес по дизайна и изграждането е на Walltopia. Най-високите стени в центъра са по 17 метра, а на съоръжението могат да тренират над 350 души едновременно.

В инсбрукския център катерачите ще могат да избират над 800 различни маршрута.

Местните власти в австрийския град са изключително доволни от новия център, който според тях ще накара повече хора да изберат родния си град за място за спорт, вместо да пътуват надалеч.

Наистина бе впечатляващо колко професионално работи екипът на Walltopia и как безпроблемно свършиха работата по толкова мащабен проект, коментира Райнхолд Шерер, управляващ директор на спортното съоръжение.

Компанията Walltopia е основана от бизнесмена Ивайло Пенчев, който управлява и платформата за търгове с обратно наддаване AUxionize. За нея екцентричният предприемач твърди, че може да унищожи корупцията при обществените поръчки, в случай че държавните и общинските ведомства започнат да правят поръчките си през нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews