Цигарите Victory, Eva Slim и GD стават румънски

OFFNews 04 юли 2017 в 16:21 17567 8

Бритиш Американ Табако (БАТ), която наскоро купи три от водещите марки на "Булгартабак", обяви рязко увеличаване на инвестициите си в Румъния.

Според новината, цитирана от медии в северната съседка, БАТ ще вложи във фабриката си в Плоещ три пъти повече средства в сравнение с обявеното в края на миналата година.

В завода на компанията ще бъдат инвестирани 60 милиона евро в нова производствена зала и в ъпгрейд на съществуващите технологии.

"Цигареният производител разширява производството си в Румъния след затваряне на производство в Германия и придобиването на марките на "Булгартабак", чието производство вече ще е в Плоещ", съобщава агенция Медиафакс.

През април БАТ обяви, че придобива българските марки Victory, Eva Slim и GD, които са най-продаваните на "Булгартабак" у нас.

С разширяването на фабриката в Плоещ в нея ще бъдат назначени 120 нови служители, а производството ѝ се очаква да се увеличи с 30 процента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

8

Новак

05.07 2017 в 03:03

Професоре, цвла статия мога да напиша как дисциплинирано работеха румънците точно в завода на БАТ в Плоещи. И как самите те признаваха колко са се променили когато са заработили този и другите заводи. Затова сега всичко се изнася натам. Плюс вкараната в някакви нормални граници корупция. Ето този урок сме пропуснали като общество и мислене. Сега не съм сигурен, че можем да наваксаме . А дано ама надали!

20699

7

Новак

05.07 2017 в 02:57

Западняците бягат защото тук нивото на корупция е високо и се краде повсеместно на всяко ниво. Н. Василев играеше по свирката на ДПС. Хубаво, не дадоха заводите на "лошите западняци" и какво стана с тях? Софийският е затворен , Благоевград също май върви натам. Продадени са и печелившите марки. Ако БАТ имаше заводи тук поне имаше вероятност част от тези 60млн да се инвестират в тях и ако не друго поне щеше да запазят работни места.
Иначе всичко което казва професора е вярно - само причината за това е различна. Тези "алчни за власт и пари лица" са продукт на този народ. Народът, който през 90-те прие, че основна ценност са парите и властта. Хората масово толерират корупцията защото знаят, че ако на тях им падне ще направят същото. Това са хората , на които все някой им е виновен - капитализъм, комунизъм, "алчни западняци" , "тъпи руснаци" . Тиквата е еманация на народния идеал за управление - ограничен, хитрец и тарикат.
То затова напускат западняците - никой не бяга от хубавото. Естествено, че искат да печелят - въпросът как ние също да спечелим от тях. А ние ги гоним защото така пак има удобно някой да ни е виновен.

20699

5

Новак

05.07 2017 в 01:18

Професоре, идтинският убиец на Булгартабак е ДПС с помощта на Царя. Същите тези БАТ през 2001 искаха да купят заводите в Благоевград и София заедно с марките Виктори и Средец. Царят и юпитата му тамън бяха дошли на власт. Николай Василев направо се подигра с шефовете на БАТ - за пръв път с частен самолет на компанията тук дойдоха най-високопоставени хора от европейския клон на компанията. Н. Василев отлагаше срещи уговорени месеци преди това. Шест месеца по-късно БАТ затвори представителството си в България. А още малко по-късно Булгар табак отиде и Пеевски. Тя капитализмът няма нищо общо тук. Това е глупостта ни да избираме разбойници. А тъй като съм бил точно в завода в Плоещи - той беше направен на зелена поляна и беше супер модерен. Около него имаше още седем (СЕДЕМ) нови завода на западни фирми - Тимкен, Кока-кола , Unilever , имаше и рафинерия. Градът процъфтяваше , а тук говорехме колко зле е Румъния.
Не капитализмът - мутрите ни доведоха до тук, но народът продължава да си ги избира. На кой да се сърди тогава?

42249

2

Denis Rizanov

04.07 2017 в 16:44

Ало шорошорастите от сектата на либертарианците, закупуването на българска марка от мастна българска фирма и изнасянето на производството в друга държава брои ли се за инвестиция?
:)))

Как беше опорната точка? държавното - отвратително лошо, частното - мега добро.
Сега гела като пусне всички останали корита на Океански риболов да плават под малайзийски или панамски флаг и от предприятието останат 200 безработни и една стара сграда колко ще е спечелила българската икономика от това?

42249

1

Denis Rizanov

04.07 2017 в 16:40

След олио калиакра... сега и цигарите румънски.
:)
 
X

Да помогнем на украинските деца!