КЗК разреши сделката за "Булгартабак"

Александра Маркарян 02 май 2017 в 17:32 6324 0

Комисията за защита на конкуренцията одобри сделката за "Булгартабак холдинг".

Решението на състав с председател Юлия Ненкова е от 25 април и бе публикувано днес в регистъра на Комисията. То може да се обжалва пред ВАС в 14-дневен срок от публикуването.

"Бритиш Американ Тобако" (БАТ), Великобритания, купува марки цигари, търговски марки, договори и оборудване и придобива едноличен контрол върху "Експрес Логистика и Дистрибуция" ЕООД. Сега дружеството, с капитал 10 хил. лева, се притежава еднолично от "Благоевград - БТ" АД.

„Експрес Логистика и Дистрибуция“ ЕООД дистрибутира на едро цигари, разпространява и вестници и други печатни изделия, захарни изделия, алкохол, козметика на територията на България.

"Бритиш Американ Табако Западна Европа Камършъл Трейдинг Лимитид" (БАТ) принадлежи към групата на Бритиш Американ Табако плс.  Бритиш Американ Табако плс. е основано през 1902 г. и понастоящем е една от десетте водещи компании на Лондонската фондова борса с вторично предлагане на борсата в Йоханесбург.

БАТ произвежда и продава фабрично произведени цигари на над 200 пазара по света, основните сред които са Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall и Rothmans.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българинът от Украйна проф. Михаил Станчев в подкаста на OFFNews