"София Тех Парк" прибира 9,6 млн. лева от свободен терен

OFFNews 26 май 2017 в 15:09 6286 1

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ ще плати 9 652 000 лв. за правото строеж в зоната за разширение на „София Тех Парк" АД.

Офертите за инвеститор на свободния терен бяха отворени днес. Обявената целта на конкурса бе да бъдат привлечени високотехнологични компании, които развиват изследователска и научно-развойна дейност на мястото.

Ръководсвото на парка получи три оферти за получаване на правото на строеж. Другите две предложения са на "Армада реалти инвест" ЕООД – 8 350 057 лв. и „Делта кепитал риъл естейт" ЕООД – 9 008 888 лв.

Минималната цена за закупуване на правото на строеж, определена от независими оценители бе 7 461 300 лева. 

Предстои „София Тех Парк" АД да излезе с окончателно решение за класиране на участниците в процедурата, като класираният на първо място ще бъде поканен в срок до 10 дни за започване на процедурата по сключване на предварителен договор за учредяване на право на строеж в Зона за бъдещо развитие № 2 от Научно-технологичния парк.

Срокът за сключване на предварителния договор е до 30 дни от получаване на поканата за това.

Застроителният план на парка предвижда за Зона № 2 изграждане на многофункционална административно-обслужваща сграда с разгъната застроена площ (РЗП) до 35 000 кв. м и подземен паркинг на две нива с обща застроена площ на подземните нива до 16 000 кв. м, разположени на терен с площ 8 140 кв. м.

Минималната площ за озеленяване съгласно градоустройствените показатели на Общия устройствен план на София за зоната е 40%.

Избраният инвеститор ще бъде задължен да построи предвиденото застрояване в срок до 5 години от датата на сключване на окончателния договор за учредяване право на строеж. Той следва да декларира, че офис площите в бъдещата сграда ще бъдат преимуществено предназначени за ползване от компании, развиващи дейност във фокусните области на технологичния парк - науки за живота, информационни технологии и чиста енергия. Не по-малко от 30% от офис площите следва да бъдат използвани от компании, които имат изследователска и развойна дейност в посочените сектори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови