По жалба на Лукойл КЗК глоби със 175 437 лв. сестрата на Марешки

OFFNews Последна промяна на 03 август 2018 в 13:41 4538 1

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) глоби фирма „Трейднет Варна“ ЕООД за нелоялна конкуренция при търговията с горива.

Тази компания е собственост на Нина Марешка, сестра на лидера на партия Воля и зам.-шеф на парламента Веселин Марешки.

Антимонополното ведомство е установило извършено нарушение по чл. 36, ал. 4 от ЗЗК от страна на „Трейднет Варна“ ЕООД. Наложената имуществена санкция в размер на 175 437 лв. (0.1% от общия оборот за 2017 г.).

В хода на проучването по преписката, образувана по искане на „Лукойл България“ ЕООД, „Еко България“ ЕАД, „Нис Петрол“ ЕООД, „Петрол“ АД, „Синергон Петролеум“ ООД, „Ромпетрол България“ ЕАД и „ОМВ България“ ООД, комисията установи, че „Трейднет Варна“ ЕООД е осъществявало в свои обекти в страната продажби на горива на дребно (бензин, дизел и пропан-бутан) на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация на тези продукти за продължителен период от време и в значителни количества, с цел нелоялно привличане на клиенти, гласи решението на КЗК.

До средата на миналата година „Трейднет Варна” ЕООД се водеше собственост на майката на Марешки Веска.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8019

1

the cowboy

04.08 2018 в 01:46

Май нещо не разбирам, значи Комисията за защита на конкуренцията глобява конкурент на монополиста на горива в България. ОК.