Караиванова напуска КФН, депутатката Ви Ай Ай може да я наследи

OFFNews 19 февруари 2019 в 13:09 2961 1

Председателят на Комисията за финансов надзор (КФН) Карина Караиванова ще депозира днес оставката си пред Народното събрание.

Причината затова е, че от 1 март тя отива на нова сладка работа. Караиванова ще бъде представител на България в Европейската банка за възстановяване и развитие, където ще замени Калин Митрев.

Днес досегашната шефка на КФН отчете, че за две години и половина от 6-годишния си мандат е свършила всичко, за което е поела ангажимент при поемането на поста. 

За отложената за неопределено време система "бонус-малус" при застраховката Гражданска отговорност, която предвижда стимули за коректните шофьори и наказания за тези с нарушения, Караиванова обясни, че концепцията на комисията по въпроса се "доизчиства" и че "съвсем скоро" ще има информация по темата.

След напускането ѝ КФН, вместо с петима ще остане само с трима членове, които по думите на Караиванова могат да вземат решения. 

Възможно е изборът на наследник на Караиванова да е между сегашните двама зам.-председатели - Бойко Атанасов и Диана Йорданова, която е по-известна от времето когато бе депутат от ГЕРБ. Йорданова влезе с гръм и трясък в шоуто Господари на ефира като от парламентарната трибуна прочете параграф VII (седем римско) като Ви Ай Ай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови