Главболгарстрой се оттегля от проекта за подпорния хотел

Компанията не искала да понася повече репутационни щети от курортния комплекс на Алепу

OFFNews 29 април 2021 в 11:37 5014 0

„Главболгарстрой“ се оттегля от проекта „Алепу Вилидж“, станал известен като подпорния хотел на Алепу, обявиха от дружеството.

Причината за решението е, че фирмата не желаела да понася "допълнителни репутационни щети от курортния комплекс".

От строителната компания припомнят, че процесът по реализация на ваканционното селище датира от 2007 година. Тогава собственик на земята и инвеститор в проекта е компанията „Алепу Вилидж“ АД. През 2016 година „ГБС Турс“ ЕАД се включва като партньор в проекта при вече обявено инвестиционно намерение от страна на „Алепу Вилидж“ АД и с цел да допринесе за запазване облика на района, сходен с този на съществуващия в съседство комплекс „Св. Тома“, както и с цел да предотврати риска от разрастващото се свлачище, криещо опасност за живота и здравето на хората, преминаващи по прилежащия асфалтов път и ползващите плажа, посочват от Главболгарстрой.

Компанията подчертава, че са били застрашени разположената в непосредствена близост пречиствателна станция за отпадни води, дълбоководното заустване на пречистените води и ваканционното селище „Св. Тома“.

Неовладяването на свлачищните процеси и потенциалното засягане на действащата пречиствателна станция, създаваше реален риск от замърсяване на целия залив „Дюни“, както и на намиращия се в съседство плаж „Аркутино“, заявяват още от строителното дружество.

"Независимо от факта, че извършените строителни дейности са напълно законосъобразни и в съответствие с одобрените проекти, последвалата негативна кампания и отрицателен обществен отзвук, водят компанията до решението да се откаже изцяло от участието си в проекта „Алепу Вилидж“. Холдингът, стъпвайки на над 50 годишната си история, на градените в годините традиции и на реализирани знакови проекти в строителния сектор в България и чужбина, не желае да понася допълнителни репутационни щети от курортния комплекс и се концентрира върху изпълнението на основните си строителни дейности и собствени инвестиционни проекти", заявяват от ГБС.

Дружеството „ГБС Турс“ ЕАД, което е носител на отстъпено право на строеж и на разрешението за строеж на ваканционното селище, е продадено на г-н Стоян Василев. От строителната компания уточняват, че той е "частен инвеститор и строителен предприемач, притежаващ богат опит в хотелиерството".

Г-н Василев работи активно за развитието на туризма и е подкрепял редица екологични каузи по Южното Черноморие. Сделката е финализирана и са подадени съответните документи към Търговския регистър, посочват още от строителната компания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews