Емилиян Гебрев: Министър Караниколов е бил подведен от лоши съветници за "Емко"

OFFNews 12 октомври 2017 в 10:20 4530 1

Eмилиян Гебрев

Основната ми грешка бе, че късно потърсих помощта на премиера Борисов по кризата в "Емко", заяви в интервю за "Тази сутрин" собственикът на оръжейното предприятие Емилиян Гебрев.

След два месеца периперии, между които отнемане на лиценза и намерения за одържавяване, предприятието най-накрая си върна и лиценза, и прекратените договори. Това стана в началото на седмицата, след като като посредник в кризата се намеси лично премиерът Борисов. „Емко” се ангажира да плати на държавата 6 млн. лв., а протестите на работниците бяха прекратени.

Зад тези 6 милиона няма скрити договорки, те са за компенсация на ВМЗ–Сопот, които са започнали някаква подготвителна работа по договорите, обяви в интервюто собственикът на „Емко” Емилиян Гебрев. Той уточни, че сумата ще бъде преведена на държавната компания „Кинтекс”, а тя ще компенсира ВМЗ–Сопот.

Според Гебрев икономическият министър Емил Караниколов е бил подведен от лоши съветници. Гебрев смята, че министърът е направил грешка, като се е впуснал в защита само на едната страна в сектора – държавната.

На въпроса близък ли е с банкера Цветан Василев, той отговори: „Какви връзки да имам, като се съдим с негови фирми”. Той също така каза, не никога не се е виждал с Делян Пеевски. 

Емилиян Гебрев смята, че е собственик на „Дунарит”, но изчаква да приключат делата около собствеността на фирмата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7568

1

Tabadatko

12.10 2017 в 13:09

Естествено, че лоши съветници. И аз лесно мога да преценя, че прост глупак като Делян Пеевски е кофти съветник.
 
X

Да помогнем на украинските деца!