Електротранспортът и метрото ще бъдат компенсирани заради скъпия ток

OFFNews 13 октомври 2021 в 16:29 1083 0

Общинските дружества „Столичен електротранспорт“ ЕАД и „Метрополитен“ ЕАД могат да бъдат компенсирани заради поскъпването на електрическата енергия, както е за всички фирми, които купуват електроенергия на свободния пазар.

Това стана ясно на среща между министрите на енергетиката и финансите - Андрей Живков и Валери Белчев, с кмета на София Йорданка Фандъкова.  На срещата са присъствали и заместник-кметът Дончо Барбалов, както и изпълнителният директор на "Топлофикация София" инж. Александър Александров.

Повод за срещата е големият скок на цената на природния газ в последните месеци, който създава дисбаланс между цената, на която „Топлофикация София“ купува и цената, на която продава топлинната енергия на своите потребители. Постигнато е съгласие, че е необходимо да се намери механизъм, който да стабилизира работата на дружеството, без това да се отрази на крайните потребители.

Обсъдено е актуалното състояние на „Топлофикация София“ и възможните решения за компенсиране на разликата между увеличаващата се цената на природния газ и регулираната цената на топлинната енергия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови