Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

AstraZeneca отказа 106 млрд. долара от Pfizer

OFFNews 02 май 2014 в 18:05 1664 1

"Астра Зенека" не прие цената, предлагана от "Пфайзер".

Бордът на британската фармацевтична компания AstraZeneca отхвърли новата по-голяма оферта на американската Pfizer за изкупуване на акциите, съобщи "Ройтерс".

Pfizer вдигна офертата със 7% на акция до общата сума от 106 милиарда долара. Идеята на американците е да създадат най-голямата в света фармацевтична група в света.

Бордът на AstraZeneca обаче обяви, че и новата оферта е отхвърлена, защото смята, че предложение е под стойността на компанията.

"Финансовите условия и други положения в предложението са неадекватни, подценяващи значително AstraZeneca и не са основа, на която могат да се започнат дискусии с Pfizer, се посочва в съобщение на британската компания.

Преди това Pfizer изпрати и писмо до премиера на Великобритания Дейвид Камерън, че възнамерява да построи планирания изследователски център на AstraZeneca в Кеймбридж и да остави 20 процента от персонала в изследователската и развойна дейност на Острова.

Така американската компания се опита да разсее страховете за закриване на работни места във Великобритания, ако изкупуването стане факт.

Според ”Ройтерс” американската компания има за цел да подсили развойното си звено за производство на лекарствени препарати срещу рака.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews