Асоциацията на заведенията настоява за единен час за работа на ресторанти и кафета в цялата страна

OFFNews 09 ноември 2020 в 17:13 7956 1

Асоциацията на заведенията ще настоява за определянето на единен вечерен час за затварянето на обектите в цялата страната. Предстоят преговори със здравния министър.

Различната продължителност на работния ден в различните градове на страната създава напрежение сред бранша, обяви председателят на асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

„Едни градове са до 23:30, едни до 21:00, други до 22:00, не може така. Трябва да има единна заповед за всички – 23:30 е нормално време и за ресторанти, и за кафета, за да можете вие да вечеряте спокойно и все пак да се поддържа някакъв вид бизнес“, каза той пред БНР.

От асоциацията коментираха и намеренията на правителството да подкрепи работещите в бранша отново по настояване на национално представените организации на заведенията, които поискаха обезщетения за работниците и служителите си в размер на 80 процента от възнагражденията по трудов договор.

Според Алибегон помощта не е достатъчна, но е частично решение.

„Ние искахме 80% от трудовия договор и държавата може да направи 80 процента от минималната работна заплата. Има голяма разлика, нали, но зависи кой на колко се е осигурявал, но все пак е някаква стъпка и някаква помощ“, коментира той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!