Мария Петрова: Пред родна публика имаш криле, но имаш и по-голямо напрежение

OFFNews 10 септември 2018 в 14:23 4526 3

Трикратната световна шампионка Мария Петрова заяви в студиото на "Здравей, България" по НОВА, че конкуренцията на грациите ни ще бъде огромна на световното първенство по художествена гимнастика, което започна днес в "Арена Армеец" в София.

"Конкуренцията пред българските гимнастички на 36-ото световно първенство по художествена гимнастика е огромна, но те имат привилегията да играят пред родна публика. Пред родна публика имаш криле, но имаш и по-голямо напрежение, защото всички погледи и очаквания са вперени в гимнастичките.

Нека да не говорим за медали, а за това отборът ни да отиде и да играе добре, за да зарадва публиката, останалото ще си дойде само.

Преди състезание винаги е по-трудна настройката на момичетата от ансамбъла, защото те са пет характера и трябва да ги събереш в едно.

При момичетата, които се състезават индивидуално, също е важно да се намери подхода към всяка от тях. Аз лично се самомотивирах преди всяко състезание и си казвах, че съм най-добрата", каза още Петрова.

Иначе над 20 часа художествена гимнастика ще излъчи на живо Българската национална телевизия по време на надпреварата в София.

Всичко най-важно от петък до неделя ще бъде включено в програмата на БНТ 1, а квалификациите и финалите на уредите за индивидуалните гимнастички ще залегнат в програмата на БНТ HD.

В екипа към титулярния коментатор Боряна Тончева и репортера Радина Жекова ще се включат и емблематичният глас на БНТ Вера Маринова и "златното момиче" Християна Тодорова. Двете ще коментират състезанията на ансамблите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12082

3

leomesi

10.09 2018 в 16:24

Стискам им палци на тия момичета, дано ни зарадват, че имаме нужда от спортни успехи. Футболистите и волейболистите повлекоха крак! А дано!

6000

2

ratin97

10.09 2018 в 15:20

its great
https://www.ratingroup.com/
http://karikweb.com/

6000

1

ratin97

10.09 2018 в 15:18

its great
سایت ساز
طراحی وب سایت