Владинова, Тасева и Калейн стартират на световното още утре

OFFNews Последна промяна на 09 септември 2018 в 12:18 2229 0

Грациите ни Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн стартират своето участие на световното първенство по художествена гимнастика още утре. В понеделник в "Арена Армеец" започват квалификациите на обръч и топка в индивидуалната надпревара при жените.

Първият състезателен ден ще започне в 10:00 часа и ще продължи до 19:00 часа, а нашите момичета са в последния поток, който стартира в 17:10 часа.

Всеки ден състезателките ще играят по един уред. В понеделник трите българки ще покажат съчетанията си с обръч. Първа на килима ще излезе Боряна Калейн, която е с 12-и стартов номер в потока, следва Невяна Владинова с 14 номер и Катрин тасева с 16-и.

В първия поток в понеделник ще играе най-добрата гимнастичка на Израел Линой Ашрам, а във втория от 12:00 часа са рускините Александра Солдатова, Арина Аверина и Дина Аверина.

Във вторник Тасева, Владинова и Калейн ще играят с топка във втория поток от 12:10 часа. Същият ден вечерта са и финалите на двата уреда.

В сряда българките, но само Владинова и Тасева, ще представят композициите си с бухалки от 10:00 часа сутринта, а в четвъртък ще играят с ленти Боряна Калейн и Катрин Тасева от 14:00 часа. Вечерта са финалите на тези два уреда.

Гимнастичките трябва да изиграят десет съчетания за отборната надпревара, като за крайния сбор се зачитат осемте най-високи оценки. Калейн и Владинова ще играят по три уреда в квалификациите, а само Тасева ще изпълни четирите си композиции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови