Малките ни грации завоюваха сребърни медали в Москва

OFFNews 08 февруари 2020 в 19:20 4937 0

Грациите ни Ева Брезалиева и Стилияна Николова завършиха на второто място отборно при девойките на Международния турнир по художествена гимнастика в Москва, съпътстващ предстоящото Гран При.

Първият отбор на домакините от Русия се класира на първо място, а трети са испанките. Неофициално първите две места заеха два от трите руски състава, но по регламент на подиума можеше да се качи само един от тях.

Брезалиева (с оценки 18.100 на лента и 21.000 т. на бухалки) и Николова (18.050 на лента и 21.550 т. на бухалки) направиха много силно представяне във втория ден от надпреварата.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък не пропусна да похвали момичетата и техните треньорки:

"Изключителна игра на българките при девойките в Москва. Много силни композиции, изиграни със спокойствие, увереност и артистичност. Много труд се хвърли, но резултатът е видим.

Преди 10 дни написах, че съм щастлива от показаното на контролното за девойки, днес съм и горда от гимнастиката, която показаха двете ни талантливи момичета и техните треньори Валентина Иванова и Райна Тошева.

От утре нека има още повече работа, с много желание и стръв за бъдещите състезания", написа Раева в официалния си профил във Фейсбук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!