В Япония пуснаха марки в чест на грациите

OFFNEWS Последна промяна на 28 януари 2020 в 21:19 2007 0

В японския град Мураяма бяха пуснати в продажба специални пощенски марки в чест на българския национален отбор по художествена гимнастика, съобщават от БФХГ.

Град Мураяма е домакин на подготвителните лагери на българския тим в Япония. Както е известно, президентът на БФХГ Илиана Раева и Кацухико Ягучи, шеф на отдел "образование за цял живот", както и отговорник за събитията, свързани с олимпийските игри в Токио през 2020 към общината на град Мураяма подписаха четиригодишен договор между БФХГ и град Мураяма за подготовката на националните отбори до провеждането на Олимпийските игри в Токио 2020.

Жестът към българките е още едно доказателство за почитта и уважението, на което националният отбор се радва в град Мураяма, а и в цяла Япония, пишат от БФХГ и прилагат писмото, което са получили от японска страна:

"Уважаема г-жо Раева, първо бих желал да Ви благодаря за ползотворното съдействие и за подкрепата, която оказвате за доброто сътрудничество между град Мураяма и БФХГ. За да почетем добрите взаимоотношения между БФХГ и нашия град, както и за да промотираме дейностите на града, ние направихме дизайн на пощенски марки с изображения на България и на български гимнастички.

За дизайна на марките използвахме снимки, които са заснети от фотографите Анна Недкова и Димитра Лефтерова. Марките са в ограничени количества и могат да бъдат закупени в Мураяма и Токио. Още в първия ден, когато бяха пуснати в продажба за матките имаше огромен интерес. Надявам се, че и Вие ще ги харесате. С удоволствие очаквам да продължим работата си с БФХГ и тази година и се моля за успешна 2020 година за "златните момичета", се казва в писмото на Кацухико Ягучи.

Междувременно стана ясно, че Християна Тодорова ще представя България като неутрален съдия на ансамбли и индивидуално на африканския шампионат по художествена гимнастика. Организаторите на континенталното африканско събитие се свързаха с българката федерация, за да помолят за съдействие и изразиха благодарността си, че една от най-прогресиращите в световен мащаб млада българска съдийка ще присъства на грандиозния форум с важна значимост, който ще се проведе от 10 до 14 март тази година в Египет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови