Висшата лига в паника, иска старите правила и след Брекзит

OFFNews Последна промяна на 31 март 2017 в 10:23 3797 0

Брекзит може да отслаби английските клубове в Европа, тъй като те няма да имат същите права за трансфери като континенталните отбори. Реалната възможност стресна собствениците на отбори в Англия. Те се събраха и поискаха рпешни мерки от правителството. 

От Висшата лига настояват държавата да продължи да контролира свободното движение на хора и наемането им на работа от Европейския съюз, както е било досега. Иначе възможността на отборите да подписват с най-добрите футболистите на Европа ще бъде ограничена.

След края на срещата от името на всички с позиция излязоха собствениците на Стоук Сити и Уест Хям. "Ние очакваме нашите искания да бъдат включени в документите при подписването на Брекзит, но ще видим какво ще стане по-нататък", обяви собственикът на Стоук Сити Питър Коутс.

"Висшата лига е най-голямото и силно първенство по футбол, което някога светът е познавал. Това е фантастична реклама за Великобритания, за Англия. Знам, че хората говорят за богатството, което е там, но тези момчета са на огромни заплати и всички данъци остават в полза на държавата, на хазната. Защо да задушим това?", коментира съсобственикът на Уест Хям Дейвид Гоулд.

Опонентите обаче твърдят, че Брекзит ще помогне на местните таланти. Сега те не могат да хванат ръка от французи, испанци и какви ли не чужденци. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови