Сръбски емигрант и шампион със Спартак Търнава поема ЦСКА

OFFNews 04 юни 2018 в 09:30 3666 0

Снимка spartak.sk

Сърбинът с английски паспорт Нестор Ел Маестро е новият треньор на ЦСКА, пише "24 часа". Той изведе Спартак Търнава до шампионската титла на Словакия за първи път от 1973 година насам.

Със сигурност той идва с брат си Никон Ел Маестро, с когото работи заедно в Словакия. Ел Маестро е роден в Белград през 1983 година като Нестор Йевтич.

Влюбва се във футбола на 8 години, когато баща му го води на мач на Цървена звезда. След това семейството се мести в Западен Съсекс, за да избяга от войната в Югославия. Тогава за първи път си сменя името на Джон Смит, защото имало прекалено много хора, които завършвали на "ич". По-късно взема решение да стане Ел Маестро.

Първият му лиценз "Б" на УЕФА е взет, когато е само на 16 години. Първите му тренировки са в академията на Уест Хем, след което се мести в Аустрия Виена и Валенсия.

През 2006 година става най-младият треньор в Бундеслигата, когато влиза в екипа на Мирко Сломка. След това се мести с него в Хановер и Хамбургер Шпортферайн, преди да поеме Спартак е в екипа на Торстен Фринк в Аустрия Виена.

Нестор е женен, има и 3 деца. Постоянният му дом е във Виена. След спечелването на титлата напуска Спартак на 5 май тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!