Прочут полски треньор дойде за преговори с ЦСКА

OFFNews 02 юни 2018 в 19:40 3129 0

Полският треньор Мачей Скоржа е пристигнал в София днес и е на среща с ръководството на ЦСКА, твърди най-голямото спортно издание в Полша “Спортове Факти”.

46-годишният специалист е доста популярен в родината си, като има три титли на страната - две с Висла Краков от 2008 и 2009 година и една с Лех Познан през 2015 година.

Медиите го наричат "полския Рафаел Бенитес". Скоржа е треньорът, нанесъл първата загуба на Барселона под ръководството на Джосеп Гуардиола, като това се случва през 2008 година в реванша от третия предварителен кръг на Шампионската лига с Висла Краков.

В момента Мачей Скоржа има представителни функции в ОАЕ. Там той е селекционер на олимпийския отбор до 23 години, като този пост пое през март тази година. Специалистът досега е работил предимно в родината си с кратки прекъсвания в арабския свят.

В Полша е водил всички грандове - Легия (Варшава), Висла (Краков) и Лех (Познан). Има спечелени три титли в родината си. Дали ще поеме клуба от Борисовата градина обаче ще стане ясно в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови