Спрягат Петев за Лудогорец, а той се оказа близо до полски гранд

OFFNews 07 март 2023 в 12:05 1690 0

Ивайло Петев

Снимка Getty Images

Петев се оказа в разкрачено положение

Популярният български специалист Ивайло Петев се оказа вариант номер 1 за нов треньор на полския Лехия (Гданск), съобщи сайтът gol24.pl.

"Зелено-белите" от Гданск са на предпоследното 17-о място с 22 точки, на 3 от спасителното 15-о място, което се заема от Гурник (Забже). Тимът от северното пристанище няма победа в последните пет мача и положението на треньора Марцин Качмарек изглежда вече доста сложно. При това положение собствениците усилено са започнали да търсят нов вариант.

Бившият нападател Лукаш Гикевич информира в профила си в Туитър, че Лехия се е свързала с Ивайло Петев - бившият треньор на националния отбор на Босна и Херцеговина.

"Лехия Гданск преценява пристигането на бившия треньор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев. Вече имаше обаждане", каза футболистът и телевизионен експерт в публикацията си.

Полските фенове познават много добре 47-годишния треньор от Ловеч, популярен с прозвището Кмета на Баховица. През 2019-2020 г. той беше начело на Ягелония Бялисток.

Той обаче не направи кариера в полското първенство. Активът му в "Яга" беше шест победи, пет равенства и шест поражения. В края на юли 2020 г. българският треньор беше уволнен, след като преди това ситуацията не беше цветуща. След уволнението на Петев, на поста беше назначен Богдан Заяц, който имаше още по-лош баланс в Ягелония.

Бившият полузащитник обаче и има във визитката си много по-сериозни назначения от Ягелония, тъй като е водил кипърския гранд Омония (Никозия), Динамо (Загреб) – огромно име в цяла Източна Европа, а също така и националния отбор на Босна и Херцеговина.

Петев в последните дни е свързван със завръщане в Лудогорец, където спечели две шампионски титли и изгради отбор, който после носеше плодове и трофеи при наследниците му Стойчо Стоев и Георги Дерменджиев. В Разград обаче Анте Шимунджа за момента запазва поста си, макар след поражението от Пирин най-напред да се скри от медиите, а след това да се появи изявление в два реда на официалната страница на шампионите.

Лехия (Гданск) два пъти е носител на Купата на Полша, два пъти на Суперкупата на страната, а два пъти са финиширали на 3-о място в първенството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови