Спас Русев в прав текст: За мен Левски беше стечение на обстоятелствата

OFFNews Последна промяна на 10 юни 2017 в 09:41 3597 1

Босът на Левски Спас Русев заяви откровено, че за него клубът е бил стечение на обстоятелствата. Така той потвърди ширещото се мнение, че не се интересува от живота на клуба. На пръсти се броят мачовете, на които Русев е присъствал, а феновете откровено недоволстват от тази негова незаинтересованост.

"Съвсем откровено Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата. Предишните собственици ме поканиха да вляза като акционер на базата на тяхна презумпция, че след като БТК е голям спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер", коментира Спас Русев по повод влизането си в Левски в обширно интервю за "Капитал", в което говори и за ангажиментите си към "сините".

Попитан дали придобиването на футболния Левски е било условие държавата да не пречи на смяната на собствеността в БТК, Русев отговаря:

"Никой не ми е поставял такива условия и не съм поемал никакви ангажименти. Съвсем откровено Левски за мен е едно стечение на обстоятелствата. Предишните собственици ме поканиха да вляза като акционер на базата на тяхна презумпция, че след като БТК е голям спонсор, компанията ще е съгласна да бъде и акционер.

Аз по силата на условията за сигурност на сделката за БТК нямах право да контактувам с местния мениджмънт на компанията, преди сделката да е факт, и затова нямах идея какви са намеренията им по отношение на отбора. След приключване на сделката за телекома информирах веднага останалите акционери в него и всички бяха категорично против влизането във футболния клуб, тъй като това беше несъвместимо с политиката на компанията. Тяхната препоръка беше и аз да изляза от клуба."

Спас Русев продължава: "Тоест, съгласявайки се в началото да вляза в Левски, направих нещо, което не е в стила ми на бизнесмен - поддадох се на емоции, защото и за мен, както и за половин България, Левски не е просто отбор или само бизнес, а е символ. Точно това не прецених и смятам от днешна гледна точка и от гледна точка на бизнеса, че решението ми не беше правилно."

"Преди време заявих, че връщам акциите, и това все още е валидно. В момента позицията ми е, без да пренебрегвам отговорностите си, да направя така, че собствеността да попадне в ръцете на най-подходящите за това хора, които имат, визията, енергията, ентусиазма и компетенцията да изведат отбора напред.

Защото това е важно не само за отбора и феновете, но и за самочувствието ни като нация. Ако мога да цитирам един мой близък приятел, психоаналитик, Левски е част от колективното подсъзнателно на българите и с него са свързани много очаквания, които в крайна сметка нямат нищо общо с бизнеса. Докато се намери такъв акционер, ще изпълнявам задълженията си", казва още Спас Русев.

Попитан дали Делян Пеевски е бил предишният собственик на Левски, настоящият бос на "сините" Русев отговаря: "Не. Придобих акциите от две физически лица (едното е Александър Ангелов, адвокат на Пеевски - бел. ред.). Феномена "Пеевски" го чувам отвсякъде. При мен няма модела "Кой", има модела "Той" - аз съм това, което виждате."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17059

1

рамбо

10.06 2017 в 16:31

Оффф дрън, дрън ярина. Някой вярва ли на тоя? Не бил купил Левски от Пеевски, а от "физическо лице". И кое е то? Адвокатът на Пеевски! От там нататък има ли смисъл са го слушаме? Поредния назначен бизнесмен и назначен за ролята на собственик на Левски