Шефът на НКП на Левски: Ако продължаваме така, този инцидент ще се повтори

OFFNews Последна промяна на 20 април 2018 в 10:56 2821 1

Председателят на Националния фенклуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян гостува в "Здравей, България" по НОВА и изрази съжаление за случилото се по време на дербито ЦСКА - Левски, при който бомба рани тежко полицайка.  Според него обаче липсва финансов ресурс за сериозна борба с футболното хулиганство

"Поднасям най-искрените си човешки извинения, колкото и да звучи идиотски, защото знам, какво си мислят много хора. Това, което се случи е отвратително и неприемливо. Нещата, ако продължават по този начин, след известно време този инцидент ще се повтори.

Ние правим всичко възможно като организация, и сме в комуникация с полицията, това не е много добре прието от членове на организацията. Но с тази комуникация инцидентите в София бяха намалени до санитарен минимум. Това е единичен акт. Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент като има емоции на стадиона", каза шефът на НКП на Левски.

Относно въвеждането на система като на стадионите във Великобритания, Хиндлиян коментира:

"Не съм съгласен, че може да бъде въведен този модел. Това са технически решения, които са свързани с много пари и воля, които нямаме. Как да се случи това на стадиона в Благоевград? Там се върви по една селска пътека, осеяна с камъни и през една порта, която е в нищото.

Борбата с футболното хулиганство е свързана с голям финансов ресурс, а този ресурс липсва, това е истината. Продължаваме на мускули, хора като нас да се занимават и да се обясняваме, защото лицето Х е хвърлило една бомба. Това е въпрос на законодателство. Трябва да работим много активно.

Всички се бяхме приспали, защото благодарение на усилията на някои хора, нямаше инциденти дълго време. Сензация за три дни. Да кажем ‘добре, че другата сряда няма да има мач’. С този сталински тип няма да стане. Трябва да има адекватност. Превенция без пари не става", коментира Хиндлиян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8162

1

sawall

20.04 2018 в 15:50

"Ние правим всичко възможно като организация, и сме в комуникация с полицията, това не е много добре прието от членове на организацията. " - Е как да го разбира ме това, че си шеф на хулигани и само гледаш да ги удържиш на не направят прекалено голяма беля? Или са малцинство, но вие е страх да ги изключите?

После, "Много е трудно да се каже кой хвърли бомбата в такъв момент като има емоции на стадиона" - брато, това не са емоции. Това е някой, който си е намислил предварително да хвърли бомба, направил я е у тях си, вмъкнал я е, и накрая, съвсем преднамерено, я е метнал.

А системата за видео наблюдение и разпознаване на хулигани като в Англия не е нито толкова скъпа, нито нищо. Но вашата "организация" наистина няма воля, щото ще остане без членове, ако полицията вземе да се стегне и загащи.