Първа лига стартира с токов удар в Коматево

OFFNews 10 февруари 2023 в 20:28 1543 0

Футбол

Снимка botevplovdiv.bg

Тодор Неделев в акция за Ботев

Отборите на Ботев (Пловдив) и Локомотив (София) завършиха при нулево равенство в първия двубой от футболната Първа лига за 2023 година.

Мачът бе официален дебют за новия старши треньор на "канарчетата" Бруно Балтазар. Двубоят предложи и любопитна ситуация, при която на почивката между двете полувремена електрозахранването на клубната база на „жълто-черните“ в Коматево спря и имаше вероятност срещата да бъде прекратена и доиграна утре, но след отстраняване на аварията и близо час забавяне все пак сблъсъкът бе подновен.

След равенството Локомотив (София) запазва 8-то си място в класирането с актив от 27 точки, със 7 повече от Ботев (Пловдив), който заема 10-ата позиция в подреждането с 20 пункта.

В 11-ата минута Ботев (Пловдив) пропусна първия изгоден шанс за гол в мача. Точукву Нади изведе Джеймс Ето‘о зад защитата на Локомотив (София), но стражът на гостите Александър Любенов излезе напред, за да скъси дистанцията и изби в корнер.

Две минути по-късно футболистите на Станислав Генчев уцелиха греда. Кацаров намери Юлиан Ненов с дълго подаване към десния фланг, Ненов центрира в наказателното поле, където Димитър Митков засече с глава, но топката срещна гредата.

Малко след това бившият играч на Лудогорец отново се озова на изгодна позиция след подаване на Франса отдясно, но завършващият изстрел на Митков с десния крак не намери целта.

В 24-ата минута Ботев отговори с опасна контраатака, при която Антоан Бароан бе изведен отдясно в пеналтерията на Локомотив, французинът върна по земя към връхлитащия от втора позиция Николай Минков, чийто удар обаче бе избит с крак от Александър Любенов и топката излезе в корнер.

В самия край на първата част Ботев (Пловдив) също уцели греда. Антоан Бароан стреля фалцово с левия крак от границата на наказателното поле, но топката се отби в напречната греда на Локомотив (София) и така почивката дойде при нулево равенство.

На полувремето токът на клубната база на Ботев в квартал „Коматево“ спря и имаше началото на втората част се забави с близо час.

Дългото прекъсване повлия върху качеството на играта на двата тима през вторите 45 минути и положенията пред двете врати липсваха.

В 53-ата минута Антоан Бароан опита удар от дистанция, който обаче бе слаб и не затрудни Александър Любенов.

Малко след това и Димитър Митков пробва късмета си с далечен изстрел, попаднал право в ръцете на Хидайет Ханкич.

Най-добрата възможност за гол през втората част се откри пред Николай Минков в 78-ата минута, когато след далечен изстрел на Абдулайе Траоре топката рикошира в бранител и падна на крака на Минков в наказателното поле на Локомотив, но Александър Любенов за пореден път се намеси решаващо и спаси. Така срещата завърши при нулево равенство.

В следващия 20-и кръг Ботев (Пловдив) гостува на ЦСКА-София, докато Локомотив (София) приема Септември в столично дерби.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews