Новият нападател на Левски - Черна сила или стойкаджия от Инстаграм

Донислав Донев 18 юли 2017 в 20:45 4250 0

"Черната сила" на Левски Жуниор Мапуку започна да блести повече в социалните мрежи, отколкото на терена. Нападателят публикува поредна снимка в Инстаграм, подкрепена от силни думи под нея. И започва да дразни.

Новият таран пристигна от Берое това лято и загатна за головия си нюх с двете попадения в първия мач от Лига Европа срещу черногорския Сутиеска (3:1), но като че ли всичко приключи с този двубой.

Мапуку веднага привлече симпатиите на феновете със своята отдаденост по време на двубоя, включително и с няколко  атрактивни отигравания. На стадиона онази вечер веднага се усети духа на последната голова машина на Левски - Гара Дембеле. Уви, за негово нещастие еуфорията бързо избледнява.

На реванша в Черна гора той така и не успя да затрудни защитата на Сутиеска. Седмица по-късно нападателят бе безпомощен в наказателното поле на Хайдук в първия мач от втория квалификационен кръг на европейския турнир. Именно поради тази причина вече започва да витае във въздуха мълвата, че треньорът на Левски Николай Митов смята да започне реванша с хърватите, поставяйки Сержиу Буш на върха на атаката.

За сметка на това, Мапуку набира все повече самочувствие в социалните мрежи. Нападателят не пропуска да се представи като един виден син Чък Норис със своите ударни публикации. От една страна, това не е лошо. Все пак той демонстрира нещо, което отдавна не сме виждали в синия тим - самочувствие. Освен това, вече рядко се случва футболистите да покажат страст към играта и отбора... макар и малко демонстративно.

От друга страна, модните публикации в стил Пол Погба, Патрис Евра и други спортни величия предизвикват смях, имайки предвид нивото на българския футбол. Последната снимка на Мапуку е пред тоалетните на един от столичните молове.

Това напомня ли ви на някои видни съвременни персони? Вероятно да. Предизвиква тревога и сред феновете, защото "побългаряването" на чужденците започна прекалено рано. В предишни години тази метаморфоза започваше поне след първия полусезон. Сега - след няма и месец.

Няма лошо човек да се похвали с новите си тоалети, но първо трябва да се раздаде със "синята" фланелка. Успехите на терена ще му донесат достатъчно популярност. Иначе Мапуку и Мапуковците ще останат едни анимационни герои от Инстаграм. Преди да бъдат заменени със следващите!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови