Нов в Левски впечатлен от амбицията на Спас Русев за клуба

OFFNEWS 15 юли 2017 в 12:24 2151 1

Снимка sportal.bg

Звездното попълнение в селекцията на Левски Жорди Гомес  разкри надеждите си за предстоящия сезон и причините, които са го накарали да приеме предложението на „сините“. Испанецът отскоро е част от Левски, но вече знае няколко думи на български: „Само Левски“ и „Да“.

Той признава, че топлите летни температури напомнят за родния му град Барселона.

"В момента е прекалено горещо и за мен. Иначе не познавам страната и града, но дори и малкото, което видях ми харесва. Радвам се, че съм тук и се надявам да се наслаждавам на града и като цяло на престоя си в клуба“, заяви Гомес в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Лично собственикът на Левски Спас Русев доведе испанеца на „Герена“. Бизнесменът води и преговорите с Жорди Гомес.

"Собственикът ми разказа за отбора. За неговите амбиции с клуба. На мен това ми харесва и именно заради това съм тук. Харесва ми начинът, по който той мисли и колко е амбициозен. Аз също съм амбициозен и се надявам следващият сезон да е по-добър от миналия за нашия отбор", разкри испанецът.

По време на престоя си в Англия Гомес бързо се превърна в любимец на феновете заради неизчерпаемата си енергия на терена. Една от тайните за страхотната му кондиционна форма е йогата.

"Помага ми да съм във форма, да предотвратявам контузии. Аз обичам правя йога. До момента това винаги ми е помагало, така че аз ще продължавам да се упражнявам“, призна халфът на Левски.

Жорди Гомес обикновено е щатен изпълнител на дузпи и преки свободни удари в отборите, в които играе.

"Ако има дузпи или фаулове, ще опитам да поразявам целта. Най-важната тайна в майсторското изпълнение е подготовката. Трябва да оставаш след тренировка, за да ставаш по-добър, а на самите мачове е моментът, в който показваш, че можеш да бележиш попадения“, разкри тайната си юношата на Барселона.

Любимият номер на Жорди Гомес е 14. В Левски той няма да може да играе с този номер на фланелката, защото вече е зает.

"Помислих си – добре, нека пробваме с 13 и да видим как ще се получат нещата. Харесва ми и се надявам, че ще имам страхотен сезон. Не знам дали това число носи късмет, но дано това да е моят късметлийски номер и всички да имаме добър сезон, включително и аз", завърши играчът на „сините“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови