Слаб Левски си тръгна с 0:1 от Хърватия

OFFNews 13 юли 2017 в 23:22 5052 1

Снимка Спортал

Левски загуби от Хайдук Сплит с 0:1 в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа. Без никаква идея в нападение футболистите на треньора Николай Митов си тръгнаха от стадион "Хърватских витезове" с гол пасив в двубой номер 100 за "сините" като гост в евротурнирите. Любопитно е, че и среща номер 50 в тази графа беше срещу Хайдук.

Инцидентите подгряха мача. След като група привърженици изкара целия ден в ареста, около 2 часа преди началото на мача полицията задържа още 10 левскари пред стадиона. Те не издържаха проверка с дрегер.

Сравнително равностойната игра на двата отбора приключи в 22-ата минута. Мощна контраатака за Хайдук завърши с шпагат на Димитър Пиргов, който спъна глупаво Тудор в наказателното поле. Главният съдия Мохамед Ал Хаким без да се замисля посочи бялата точка, а унгарецът Марко Футач вкара отсъдената дузпа.

До края на първото полувреме футболистите на двата отбора продължиха със здрава битка в центъра на терена, а положенията пред двете врати липсваха.

През втората част Левски се опита да покаже по-остра игра в нападение. След час игра реферът спря мача, тъй като феновете на домакините хвърлиха на терена бутилки и запалки, което със сигурност ще им коства тежко наказание.

В края на мача "сините" показаха зъби в атака, въпреки, че така и не успяха да отбележат гол. Най-опасната ситуация бе в 78-ата минута, когато Цветкович центрира отдясно, Буш пропусна топката за Панайотов, който стреля опасно с глава, но над вратата. 

По този начин сушата сред българските голмайстори на Левски продължава. Христо Йовов е последният роден играч, отбелязал попадение като гост в Европа. Направи го срещу Лацио в Рим през далечната 2009 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови