Нюкасъл Юнайтед препъна Манчестър Юнайтед, отмениха две попадения на Кристиано Роналдо

Василен Петров 17 октомври 2022 в 11:43 1131 1

Манчестър Юнайтед срещу Нюкасъл Юнайтед

Снимка GettyImages

Два гола на Кристиано Роналдо бяха отменени, а Жоелинтон на два пъти уцели гредата за секунди.

Манчестър Юнайтед и Нюкасъл Юнайтед не излъчиха победител в среща от 11-ия кръг на английската Висша лига. Двубоят се състоя на "Олд Трафорд" и завърши 0:0. 

По този начин двата тима продължават да заемат близки позиции във временното класиране. "Червените дяволи" са на пето място с натрупан актив от 16 точки, а "свраките", от своя страна, са с едно място по-надолу с 15 пункта.

Ерик Тен Хаг включи в титулярния си състав Кристиано Роналдо, който преди първия съдийски сигнал бе награден от сър Алекс Фъргюсън за отбелязаните 700 гола в своята клубна кариера. Португалската мегазвезда записа едва втора среща като титуляр в първенството от началото на кампанията.  

Домакините имаха видно надмощие през първото полувреме. Най-сериозната възможност пред тях се откри в 24-ата минута, когато Жоелинтон уцели две греди в рамките на 3 секунди. В края на полувремето Джейдън Санчо имаше оптимална възможност да се разпише, но вратарят Ник Поуп не допусна това да се случи. 

В началото на втората част Кристиано реализира два последователни гола, които обаче бяха отменени. При първия случай асът на Юнайтед бе в положение на засада, а при второто попадение той реши да "хитрува" и открадна топката преди играта да бъде официално подновена от Поуп. 

В последвалите минути футболистите на Тен Хаг на няколко пъти се озоваваха на тревата в наказателното поле на Нюкасъл. Първо Роналдо се строполи след единоборство с Киерън Трипиър, след това Санчо претендираше, че е фаулиран, а накрая в наказателното поле падна и Каземиро. ВАР обаче остана безучастен и в трите случая. 

В 72-ата минута на мача наставникът на "червените дяволи" направи изненадваща рокада, заменяйки Кристиано Роналдо с Маркъс Рашфорд предвид факта, че тимът бе в търсене на победно попадение. Впоследствие Фред и Рашфорд изпуснаха отлични шансове да донесат жадувания успех на отбора си, пропускайки от чисти позиции.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови