Лудогорец започна с победа над Царско село, дъжд провали дебюта на Арда

OFFNews 13 юли 2019 в 23:44 1879 0

Осемкратният шампион Лудогорец започна успешно защитата на титлата си, след като победи с 2:0 новобранеца в Ефбет Лига - Царско село.

Срещата се състоя на стадион "Ивайло" във Велико Търново заради ремонт на "Лудогорец Арена". Главно действащо лице тази вечер бе румънецът Клаудиу Кешерю, който се разписа от дузпа в 7-та минута, а в 66-та удвои аванса на тима си.

Треньорът на разградчани Стойчо Стоев направи доста промени в състава си, в сравнение с мачовете с Локомотив Пловдив и Ференцварош, като единствен Георги Терзиев запази титулярното си място от двубоя с унгарците в сряда.

За "царете" пък като титуляри започнаха четирима дебютанти - Уесли Ната, Евертон, Андерсон и Родни Антуи.

Историческият първи мач на Арда в българския елит пък не протече по очаквания за кърджалийци начин. Заради проливния дъжд, който се излива над Кърджали, срещата бе прекратена. Така Арда и Ботев ще трябва почакат още 24 часа, за да се изправят един срещу друг.

Делегатът на Българския футболен съюз сподели, че мачът ще се доиграе утре, като ще започне от 4-ата минута. Според регламента той трябва да започне в 18:30, но по това време е планиран и двубоят между Славия и Витоша.

Главният рефер Станислав Тодоров заяви, че е БФС и телевизията, която излъчва срещите от българския елит, ще вземат решение за началния час на срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови