Лудогорец си писа "отличен"

OFFNews 24 февруари 2017 в 09:06 2797 1

Отлична е равносметката в Лудогорец, въпреки че тимът отпадна от Копенхаген на 1/16-финалите от турнира Лига Европа. Българите направиха 0:0 в Дания, но им натежа загубата 1:2 в София. Лудогорец тръгна от квалификациите на Шампионската лига, прескочи силна група и за втори път стигна до пролетни елиминации.

"В Дания се представихме добре. Но трябва да си кажем честно, че в София изпуснахме питомното и днес гонехме дивото", каза вратарят Владо Стоянов и отговори на въпроса за оценката, която пише на тима: ""Отличен 6". Знаете пред каква публика обърнахме Цървена звезда. Отстранихме Виктория Пилзен, справихме се с отбор като Базел, взехме точка от ПСЖ", аргументира се перничанинът.

Подобна беше оценката и на треньора Георги Дерменджиев. “Горд съм от представянето на моите футболисти не само днес, но и през цялата кампания. Имаше доста удари от наша страна, но за съжаление не успяхме да намерим очертанията на вратата.

Изключително добър мач за нас на високо ниво. Доволен съм, че не дадохме възможност на Копенхаген да обстрелва нашата врата и в същото време създадохме редица положения пред неговата”, заяви след отпадането от Лига Европа Дерменджиев.

“Нормално е да съжаляваме, тъй като имаме високи цели. Мисля, че Копенхаген бе преодолим отбор. Така се случи, че в София загубихме обаче. Лудогорец направи много като клуб за българския футбол. Феновете трябва да са доволни от това, което видяха. Сега ще направим всичко възможно, за да станем шампиони”, допълни още той.

Кирил Домусчиев начерта още в София бъдещето на Лудогорец, драми след отпадането няма да има. Тимът гони титла и нов пробив в Шампионската лига. Първата цел е почти изпълнена предвид преднината от 10 точки пред втория Левски. Лудогорец е абсолютен фаворит и за купата, където отпаднаха основните конкуренти Левски и ЦСКА-София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови